مطالعات نشان می دهد؛

مصرف بیشتر مواد گیاهی و گوشت کمتر خطر آلزایمر را کاهش می دهد

مصرف بیشتر مواد گیاهی و گوشت کمتر خطر آلزایمر را کاهش می دهد

آروما: یک مطالعه نشان میدهد که رژیم غذایی گیاهی ممکنست با کاهش خطر مبتلاشدن به بیماری آلزایمر ارتباط داشته باشد.



به گزارش آروما به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، بااینکه داروها می توانند به حداقل رساندن علایم آلزایمر کمک کنند، اما این بیماری هم اکنون غیرقابل درمان است.
رژیم غذایی یکی از چندین عامل سبک زندگی است که ممکنست خطر ابتلاء به آلزایمر را کاهش یا افزایش دهد.
یک بررسی جدید و جامع مشخص کرده است که رژیم های غذایی مملو از مواد گیاهی مانند رژیم غذایی مدیترانه ای، در کاهش خطر آلزایمر مؤثر هستند.
این بررسی همین طور نشان میدهد که رژیم غذایی معمولی غربی که حاوی مقادیر زیاد گوشت، چربی اشباع شده و غذاهای فوق فراوری شده است، خطر آلزایمر را بیشتر می کند.
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، زوال عقل بیش از ۵۵ میلیون نفر در سرتاسر جهان را تحت تأثیر قرار می دهد و سالانه حدود ۱۰ میلیون مورد جدید تشخیص داده می شود.
شایع ترین شکل زوال عقل بیماری آلزایمر است که حدود ۷۰ ٪ موارد را شامل می شود.
عوامل خطر آلزایمر و سایر زوال عقل ها عبارتند از:
• سن
• سابقه خانوادگی و ژنتیک
• لطمه به سر
• فشار خون بالا، کلسترول بالا و بیماری قلبی عروقی
• دیابت
• سیگار کشیدن
• مصرف الکل
به تازگی، رژیم غذایی مورد توجه قرار گرفته است به عنوان عاملی که ممکنست خطر آلزایمر را کاهش یا افزایش دهد.
محققان دریافتند که مصرف گوشت با افزایش تعداد افراد مبتلا به آلزایمر به شدت ارتباط دارد. آنها نتیجه گرفتند که مصرف گوشت با اهمیت ترین عامل خطر رژیم غذایی برای آلزایمر است.
«ویلیام گرانت»، نویسنده مطالعه و مدیر مرکز تحقیقات بهداشت در سانفرانسیسکو، اظهار داشت: «گوشت قرمز و فرآوری شده به خاطر داشتن آهن که موجب افزایش استرس اکسیداتیو می شود، و متیونین که موجب افزایش هموسیستئین می شود، یک عامل خطر بسیار مهم برای آلزایمر است. پخت و پز گوشت در دمای بالا، سبب تولید گلیکاسیون می شود که خیلی از خاصیت های نوروپاتولوژیکی و بیوشیمیایی آلزایمر مانند اتصال گسترده پروتئین، القای گلیال استرس اکسیداتیو و مرگ سلول های عصبی را توضیح می دهد. گوشت قرمز همین طور منبع مهمی از اسید آراشیدونیک است که خاصیت ضد التهابی دارد.»
رژیم های غذایی غنی از مواد گیاهی به نفع میکروبیوم روده شناخته شده اند.
به گفته گرانت، «بسیاری از مطالعات نشان داده اند باکتری هایی که در روده زندگی می کنند ممکنست نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی پیکر شخص داشته باشند. افرادی که سطح بالاتری از بتا آمیلوئید در مغز خود دارند- که مشخصه بارز بیماری آلزایمر است- سطح باکتری بالاتری در روده خود دارند که با التهاب مغز مرتبط هستند.»
التهاب مکانیسم اصلی آلزایمر است.
دکتر گرانت توضیح داد: «التهاب منجر به تجمع پلاک بتا آمیلوئید و هیپر فسفوریلاسیون تاو در مغز شده و در نتیجه نورون های عصبی از بین می روند.»
با این حال، رژیم های غذایی مملو از غذاهای گیاهی التهاب را کم می کنند، که ممکنست یافته های این مطالعه را توضیح دهد.


منبع:

1402/10/15
18:08:10
0.0 / 5
369
تگهای خبر: ارز , استرس , بهداشت , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور