مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مطرح كرد
مصرف زیاد نمک زمینه ساز مبتلا شدن به ۳ بیماری خاموش
به گزارش آروما، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مصرف زیاد نمک را زمینه ساز سرطان معده، فشارخون و پوکی استخوان عنوان و بر رعایت تعادل در مصرف نمک روزانه (۳ تا ۵ گرم در روز)، تاکید نمود.
به گزارش آروما به نقل از ایسنا، دکتر احمد اسماعیل زاده درمورد مصرف نمک دریا و نمک های تصفیه نشده ای که امروزه در بازار رواج زیادی پیدا کرده است، اظهار داشت: نمک دریا نمکی تصفیه نشده است که دارای انواع ناخالصی ها همچون فلزات سنگین مانند جیوه، آرسنیک و کادمیوم است که خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است.
وی با اعلان اینکه نمک دریا علاوه بر داشتن ناخالصی ها، دارای میزان کم یُد و یا حتی فاقد یُد است که نیاز روزانه به یُد را تأمین نمی کند، اشاره کرد: این که گفته می شود نمک دریا می تواند املاح دیگر مانند منیزیم و کلسیم را تأمین کند، درست نیست؛ چونکه بدن برای تأمین املاح موردنیاز به منابع غنی تر نیاز دارد و این املاح را میتوان از سایر منابع غذایی دریافت کرد.
اسماعیل زاده اضافه کرد: محتوایی که به شکل گسترده در زمینه نمک دریا در فضای مجازی و یا توسط بعضی از افراد به نام طب سنتی، تبلیغ می شود، برخلاف سیاست های وزارت بهداشت که متولی سلامت مردم کشور است، بوده و طبعا افراد سودجویی که تلاش در ترویج مصرف نمک دریا دارند، نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته، بلکه باعث برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاری های مادرزادی و خیلی از نتایج زیان بار بهداشتی خواهند بود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اشاره کرد: بدیهی است درصورتی نمک دریا می تواند مصرف خوراکی داشته باشد که در چارچوب استانداردهای موجود، حاوی یُد کافی، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت باشد.
وی اظهار داشت: هم اکنون نمک هایی بعنوان نمک دریای تصفیه شده یُد دار در بازار موجود است، افرادی که تمایل به مصرف این نوع نمک دارند، باید نمکی را انتخاب کنند که حتما کلمات تصفیه شده و یُددار و پروانه ساخت و علامت استاندارد بر روی بسته بندی آنها درج شده باشد.
بیشتر بخوانید:
ریسک مبتلا شدن به سرطان با مصرف نمک دریا / تقلب در نمک های رنگی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اعلان اینکه مصرف نمک زیاد منجر به سرطان معده، پوکی استخوان و پرفشاری خون می شود، عنوان کرد: اغلب مطالعات نشان می دهند که میانگین مصرف نمک در هر جمعیت با مرگ و میر در اثر سرطان معده ارتباط نزدیکی دارد. تاثیر بالقوه مصرف زیاد نمک در سرطان زایی معده اینست که مصرف نمک زیاد در رژیم غذایی به تغییر ویسکوزیته مخاطی که از معده محافظت می کند، منجر می شود و می تواند زمینه ساز صدمه اپیتلیومی باشد که در نهایت منجر به زخم معده و سرطان معده شود.
او افزود: از آنجاییکه مصرف نمک با عفونت هلیکوباکتر پیلوری (H پیلوری) مرتبط می باشد، امکان دارد این دو عامل برای ترویج سرطان معده همکاری و فرد را مستعد مبتلا شدن به سرطان معده کنند؛ ازاین رو در مصرف نمک زیاده روی نکنید.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اشاره کرد: مصرف نمک بیشتر از نیاز روزانه که ۳ تا ۵ گرم از کل مواد غذایی روزانه است، می تواند زمینه ساز پوکی استخوان باشد، به این صورت که مصرف نمک سبب افزایش دفع کلسیم از راه ادرار می شود و می تواند فرد را مستعد پوکی استخوان کند.
وی اظهار داشت: از سوی دیگر مصرف نمک زیاد سبب افزایش فشارخون می شود و می تواند در دراز مدت منجر به سکته قلبی و مغزی در فرد شود؛ پس به یاد داشته باشید که در مصرف نمک تعادل را رعایت کنید تا یک عمر با سلامت زندگی کنید.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه درمورد مصرف نمک تصفیه شده یُددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار "انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده یُد دار" برای هفته اول و شعار "از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" برای هفته دوم، از تاریخ یک تا ۱۵ بهمن ماه با همکاری وزارت بهداشت، رسانه ها، روابط عمومی ها و نهادهای بین بخشی مانند صدا و سیما، آموزش و پرورش، شهرداری، ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و سایر دستگاهها، برگزار می گردد.
منبع: aromastore.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب