كارشناس تغذیه عنوان كرد؛
خواص مصرف روزانه شیر و لبنیات
به گزارش آروما، رئیس گروه تغذیه و دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مصرف روزانه شیر و لبنیات را برای تأمین کلسیم بدن ضروری عنوان نمود.
به گزارش آروما به نقل از مهر، فرشته فزونی، ضمن اشاره به اجرای پویش ملی سلامت اطلاع رسانی تغذیه سالم، اظهار داشت: شیر و لبنیات یکی از گروههای اصلی هرم غذایی و مهم ترین منبع تأمین کلسیم است. به نقل از ایشان، با عنایت به این که کلسیم شیر به سادگی جذب می شود، ازاین رو شیر و فرآرده های لبنی از منابع غنی کلسیم محسوب می شوند. این کارشناس تغذیه اضافه کرد: مصرف گروه شیر و لبنیات می تواند خیلی از نیازهای تغذیه ای انسان نظیر بخشی از نیاز روزانه به فسفر، ویتامین های گروه «آ»، «ب»، اسیدهای چرب، اسیدهای آمینه ضروری و پروتیین های مورد نیاز بدن را تأمین کند. فزونی با تکیه بر این که منابع غذایی گیاهی نظیر بادام، پودر سنجد و تخم شربتی جایگزین مناسبی برای گروه شیر و لبنیات در تأمین کلسیم نیستند، تصریح کرد: این منابع گیاهی در کنار شیر و لبنیات می توانند به افزایش دریافت کلسیم کمک کنند. وی ضمن اشاره به یک باور اشتباه در جامعه اظهار داشت: خیلی از هموطنان تصور می کنند شیر خام به علت آن که هیچ فرآیندی روی آن صورت نمی گیرد، یک محصول کاملا طبیعی است و برای مصرف مناسب تر است در حالیکه این یک تصور اشتباه است. رئیس گروه تغذیه و دارویی، با تکیه بر استفاده از شیرهای پاستوریزه و استریلیزه کم چرب اظهار داشت: شیرهای پاستوریزه ارزش غذایی بهتری نسبت به شیرهای فله ای خام و لبنیات سنتی دارند. به قول فزونی، لبنیات و شیر فله دارای آلودگی میکروبی بالایی بوده و احتمال ابتلاء به بیماری تب مالت را می افزایند. وی ضمن اشاره به فرآیند جوشاندن شیرهای فله در منزل اظهار داشت: حرارت زیاد، طولانی مدت و مستقیم هنگام جوشاندن شیرهای فله سبب صدمه به پروتئین و ویتامین های محلول در آب موجود در شیر شده و ارزش غذایی آنرا بشدت می کاهد. در حالیکه در فرایند پاستوریزاسیون تا حد زیادی ارزش غذایی شیر حفظ می شود. این کارشناس تغذیه معاونت بهداشت تصریح کرد: بهترین کار جایگزین کردن لبنیات پاستوریزه به جای لبنیات سنتی است. فزونی ضمن اشاره به شایعات نادرست در مورد شیرهای استریل یا فرادما اظهار داشت: شیرهای پاکتی مدت دار بدون نگهدارنده هستند و فرایند تهیه و بسته بندی این نوع لبنیات باعث ماندگاری بالای آنها می شود. وی، استفاده از محصولات لبنی غنی شده با ویتامین D را به علت کمک به جذب بهتر کلسیم انتخاب مناسب تری عنوان نمود. فزونی با تکیه بر اهمیت مصرف شیر در کودکان و نوجوانان، شیر را ماده ای مغذی، سالم و مقوی برای کودکان در سنین رشد عنوان نمود که دریافت ناکافی آن (شیر و لبنیات) سبب تأخیر در رشد استخوانی و کوتاهی قد کودکان و نوجوانان می شود. وی ضمن اشاره به توزیع شیر در مدارس ابتدایی، تصریح کرد: این اقدام در جهت فرهنگ سازی و تشویق دانش آموزان به مصرف شیر، ایجاد عادات غذایی سالم و تأمین بخشی از نیازهای غذایی دانش آموزان انجام شده است. به قول فزونی، هر واحد از گروه شیر و لبنیات معادل یک لیوان شیر کم چرب یا یک پیاله ماست یا دو لیوان دوغ کم نمک است. باید توجه داشت که کره و خامه در هرم غذایی جزو گروه لبنیات نیستند. رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: حذف لبنیات در رژیم غذایی افراد مبتلا به برخی بیماری ها مانند سنگ کلیه سفارش نمی شود و این بیماران باید برای مصرف و تنظیم میزان لبنیات روزانه با پزشک خود مشاوره کنند.
منبع: آروما
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب