محققان پی بردند؛

حذف گوشت از وعده غذایی بیماران سیروز کبدی مفیدست

حذف گوشت از وعده غذایی بیماران سیروز کبدی مفیدست

آروما: سیروز کبدی پیشرفته می تواند سطوح آمونیاک در خون را به سطوح خطرناکی برساند، اما تحقیقات جدید نشان میدهد که نخوردن گوشت می تواند به معکوس کردن آن کمک نماید.



به گزارش آروما به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، دکتر «جاسموهان باجاج»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ویرجینیا، اظهار داشت: «دیدن این که حتی تغییرات کوچک در رژیم غذایی، مانند خوردن هر چند وقت یکبار یک وعده غذایی بدون گوشت، می تواند با کاهش سطوح مضر آمونیاک در بیماران مبتلا به سیروز، برای کبد مفید باشد.»
همانطور که تیم تحقیقاتی توضیح داد، باکتری ها در روده بطور خودکار آمونیاک تولید می کنند برای اینکه به بدن در هضم غذا کمک می کنند. در افرادی که کبد سالمی دارند، این اندام آمونیاک را می گیرد و به کلیه ها می فرستد تا بی ضرر بوسیله ادرار دفع شود.
با این حال، سیروز توانایی اندام برای فراوری آمونیاک را مختل می کند بطوریکه به روشی سمی ایجاد می شود.
محققان خاطرنشان کردند که آمونیاک حتی می تواند به مغز برسد و موجب سردرگمی یا هذیان شود. این وضعیت آنسفالوپاتی کبدی نامیده می شود و بدون درمان می تواند منجر به کما و مرگ شود.
رژیم غذایی می تواند نقش مهمی در این فرآیندها داشته باشد، برای اینکه رژیم های غذایی غربی با فیبر کم و گوشت و کربوهیدرات بالا سطح آمونیاک تولید شده توسط روده را می افزایند.
مطالعه جدید شامل ۳۰ بزرگسال گوشت خوار بود که برای سیروز در مرکز پزشکی ریچموند تحت درمان قرار گرفتند. از بیماران خواسته شد که یک وعده غذایی حاوی یکی از سه نوع همبرگر بخورند: یکی از مخلوط گوشت گاو، دیگری با یک جایگزین گوشت گیاهی و دیگری با دستور غذای گیاهی برگر لوبیا.
سطح پروتئین سه برگر یکسان بود: حدود ۲۰ گرم. افراد همبرگرهای خودرا با چیپس سیب زمینی کم چرب و یک نان غلات کامل، بدون هیچ نوع چاشنی می خوردند.
چند ساعت پس از غذا، پژوهشگران از نشانگرهای اسید آمینه خاصی در خون برای اندازه گیری سطح آمونیاک خون استفاده کردند.
تیم تحقیقاتی دریافتند بیمارانی که همبرگر گوشت مصرف می کردند نسبت به افرادی که هر کدام از همبرگرهای گیاهی را مصرف می کردند، سطح آمونیاک خونی بالاتری داشتند.
باجاج اذعان کرد: «ایجاد تغییرات طولانی مدت رژیم غذایی و رفتاری می تواند خیلی مشکل باشد. بیماران کبدی مبتلا به سیروز باید بدانند که ایجاد تغییرات مثبت در رژیم غذایی آنها نباید طاقت فرسا یا دشوار باشد.»
البته گروه مورد مطالعه بسیار کوچک بود، بدین سبب تیم ریچموند اصرار کرد که یافته ها اولیه هستند. با این وجود، آنها براین باورند که انتقال یافته های جدید به بیماران مبتلا به سیروز و تشویق آنها به دور شدن از گوشت ضرری ندارد.

1403/02/29
09:33:15
0.0 / 5
441
تگهای خبر: پزشك , پزشكی , تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور