متخصص قارچ شناسی هشدار داد؛
هیچ گاه در طبیعت سراغ قارچ ها نروید
آروما: یک دکترای تخصصی قارچ شناسی پزشکی، نسبت به برداشت قارچ از طبیعت هشدار داد.
به گزارش آروما به نقل از مهر، انسیه لطفعلی اظهار داشت: روش تجربی، روش مطمئنی برای شناسایی قارچ نیست و حتما باید قارچ ها در محیط آزمایشگاهی مورد تشخیص قرار بگیرد. وی با اشاره به این که بیش از ۱۵ تا ۱۶ هزار گونه قارچ در سرتاسر دنیا شناسایی شده است، اضافه کرد: از این تعداد چیزی حدود هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار گونه از قارچ ها خوراکی هستند. لطفعلی افزود: ۶۰۰ گونه قارچ در طبیعت وجود دارد که خواص دارویی دارند. وی با اشاره به این که خیلی از قارچ ها در فصل بارندگی که رطوبت به میزان کافی وجود دارد در دشت و مراتع رشد می کنند، اضافه کرد: امسال نیز به علت بارندگی های زیاد و افزایش رطوبت خاک، شرایط مناسبی برای رشد قارچ های وحشی در نقاط مختلف کشور به وجود آمده است. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلان اینکه همه ساله در اوایل بهار و پاییز، مشاهده قارچ هایی که در محیط طبیعی خصوصاً زیر درختان رشد کرده و بطورکامل شبیه قارچ خوراکی هستند، توجه برخی افراد را برمی انگیزد، اظهار داشت: باید بدانید همه انواع قارچ ها، خوراکی نیستند، بلکه برخی از آنها سمی و خطرناک هستند تا جایی که خوردن چند و حتی یک قارچ سمی می تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و در مواردی موجب مرگ مصرف کننده نیز شود. لطفعلی با اعلان اینکه تشخیص دادن این که آیا قارچی که رشد کرده، سمی است یا خوراکی، اصلاً بصورت چشمی ممکن نیست، افزود: روش تجربی، روش مطمئنی برای شناسایی نیست و حتما باید قارچ در محیط آزمایشگاهی مورد تشخیص قرار بگیرد. وی افزود: تنها در لابراتوار میزان توکسین های موجود در قارچ ها اندازه گیری و یا سمیت آن مشخص می شود.
لطفعلی درباره ی نشانه های مسمومیت با قارچ های سمی نیز اظهار داشت: اصطلاحی با عنوان mycetismus وجود دارد به مفهوم خوردن قارچ سمی، به این معنا که فرد مستقیماً قارچ را چیده و آنرا مورد مصرف خوراکی قرار داده است.
منبع: آروما
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب