یك متخصص تغذیه عنوان كرد؛
تغذیه سالمندان در دوران كرونا چگونه باشد
یک متخصص تغذیه با اشاره به اینکه سالمندان با مشکلات زیادی مواجهند، اظهار داشت: تغذیه سالم، رعایت تناسب و تعادل می تواند منجر به تقویت سیستم ایمنی سالمندان و عدم مبتلاشدن به کرونا باشد.
شهاب اولیایی، در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: در ابتدا باید به مشکلات مؤثر بر شرایط تغذیه ای سالمندان اشاره نماییم که همین مورد می تواند بر تغذیه آنها در زمان شیوع ویروس کرونا کمک نماید. باید گفت بطور عادی سالمندان ۶۰ تا ۶۵ ساله تغییراتی را در سیستم بدنی خود دارند که تغییرات اعصاب و ماهیچه ها، بزاق و مشکلات بلع همچون آنها است. این متخصص تغذیه اضافه کرد: اختلالات گوارشی نیز همچون مشکلاتی است که سالمندان با آن مواجهه هستند که منجر به کمبود آب در بدن آنها می شود همین طور کمبود ویتامین های مختلف به خصوص ویتامین گروه B که در متابولیسم بدن، ویتامین C که منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، ویتامین D که در کشور ما اکثراً با کمبود مواجهه است و با اهمیت تر از همه ویتامین B۱۲ و B۶، که نقش بسیار مهمی را در تقویت سیستم ایمنی بدن سالمندان ایفا می کنند می توانند منجر به بروز مشکلات بسیاری برای سالمندان شده. وی اظهار نمود: افزایش وزن، چاقی، بی تحرکی همچون موارد دیگری است که به خصوص درباره سالمندان باید مورد توجه قرار گیرد. توجه به رعایت تنوع، تعادل و تناسب در وعده های غذایی سالمندان از اهمیت ویژه ای برخوردارست. اولیایی بیان کرد: استفاده از غذاهای فست فود و غذاهای کنسروی به شدت در این دوره سنی لطمه زننده است و سالمندان در این سنین باید نسبت به دریافت مواد غذایی سالم توجه کافی داشته باشند استفاده از گوشت های کم چرب، مرغ و ماهی، فراورده های لبنی بدون چربی یا کم چرب و حبوبات که از منابع خوب و گیاهی هستند در کنار غلات بسیار مناسب هستند. وی اشاره کرد: رعایت نظم، کنترل حجم وعده های غذایی، مصرف آب در کنار تقویت سیستم ایمنی بدن و عدم بروز مشکلات گوارشی سبب کنترل قند خون نیز خواهد شد؛ استفاده از سوپ های رقیق و مصرف حداقل هشت لیوان آب، نان و غلات سبوس دار، برنج قهوه ای به سبب وجود فیبر، میوه ها خصوصاً مرکبات مانند پرتقال، نارنگی، نارنج، لیوشیرین و… که حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان ها هستند از اهمیت بسیار زیادی برخوردارست. اولیایی اظهار داشت: مصرف سبزیجات به خصوص کدوحلوایی، گوجه فرنگی، هویج، فلفل های رنگی که می توانند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شوند؛ تخم مرغ، حبوبات که منبع خوب روی و ویتامین B۶ هستند؛ فراروده های لبنی و پروبیوتیک، عدم مصرف چربی و روغن، مصرف روغن زیتون در افزایش سطح ایمنی بدن می توانند نقش داشته باشند. وی با اشاره به اینکه این گروه سنی مشکل جذب و هضم دارند، عنوان کرد: بهتر است سالمندان مصرف مغزدانه هایی مانند بادام، فندق و… را به صورت پودر شده همراه با غذا استفاده کنند چونکه منبع بسیار عالی امگا ۳ بعنوان یک ماده ضدالتهاب و تقویت کننده سیستم ایمنی هستند. این متخصص تغذیه در آخر اشاره کرد: توجه به کیفیت و کمیت خواب، تحرک مناسب و کافی همین طور رعایت تناسب و تعادل در تغذیه سالمندان در کنار سایر موارد ذکر شده از اهمیت ویژه ای برخورداراست.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب