محققان می گویند؛
کاهش مصرف ۳ ماده غذایی از خطر زوال عقل کاهش می دهد
آروما: بگفته پژوهشگران، داشتن یک رژیم غذایی مناسب مغز می تواند به بهبود عملکرد مغز و سلامت قلب کمک نماید. جایگزینی غذاهای چرب و فرآوری شده با غلات کامل و سبزیجات سالم می تواند احساس سلامتی را حفظ کند.
به گزارش آروما به نقل از دیلی اکسپرس، علل زوال عقل می تواند پیچیده باشد. سن شایع ترین عامل خطر زوال عقل است، به این مفهوم که افراد با افزایش سن به احتمال زیاد گرفتار نوعی زوال عقل می شوند.
انتخاب شیوه زندگی هم می تواند بر احتمال ابتلاء به زوال عقل تاثیر بگذارد و این شامل رژیم غذایی هم می شود.
بیماری آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است که از راه انواع غیرمعمول پروتئین در مغز ایجاد می شود.
برخی از پروتئین ها که آمیلوئید نامیده می شوند، در اطراف سلول های مغزی، پلاکی ایجاد می کنند در حالیکه برخی دیگر به نام تائو سبب درهم پیچیده شدن سلول های مغزی می شوند.
با صدمه بیشتر سلول های مغزی، انتقال دهنده های عصبی (مواد شیمیایی که پیام ها را بین سلول های مغزی منتقل می کنند) کاسته می شود و در نتیجه، به عملکرد کلی مغز صدمه می رسد.
یکی از نخستین نواحی صدمه دیده، خاطرات فرد است، بنابراین است که افراد مبتلا به آلزایمر، گیج یا فراموشکار به نظر می رسند.
مشخص شده است که رژیم غذایی MIND (تلفیق رژیم غذایی مدیترانه ای و رژیم غذایی کاهش فشارخون معروف به DASH) شروع زوال عقل را به تعویق می اندازد.
محققان و کارشناسان، برای پیشگیری از زوال عقل، اجتناب از مصرف سه نوع ماده خوراکی زیر را سفارش می کنند:
غذاهای سرخ شده
سعی کنید غذاهای سرخ شده از رستوران های فست فود را با غذاهای خانگی جایگزین کنید. در خانه برای سرخ کردن از روغن های مانند روغن زیتون استفاده کنید.
پنیر
رژیم غذایی MIND خوردن پنیر را کمتر از یک مرتبه در هفته سفارش می کند. تلاش کنید پنیر را برای موارد خاص نگه دارید.
کره و مارگارین
سعی کنید میزان مصرف کره و مارگارین را به کمتر از یک قاشق غذاخوری در روز محدود کنید. روغن زیتون با عنایت به رژیم MIND انتخاب بهتری است.
محدود کردن مصرف گوشت قرمز و خوردن شیرینی مانند کیک و بستنی، هم بخش مهمی از رژیم غذایی است.
منبع: آروما
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب