مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان كرد؛

تغذیه روزهای آلودگی هوا

تغذیه روزهای آلودگی هوا

به گزارش آروما مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره این که در زمان آلودگی هوا با گرد و غبار و ریزگردها چه غذاهایی بخوریم توضیحاتی ارائه نمود.


به گزارش آروما به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده اظهار داشت: مدتی است که کشور درگیر معضل آلودگی هوا با ریزگردها است. یافته های مطالعات از آن حکایت می کند که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا با طیف وسیعی از اثرات بر سیستم تنفسی و قلبی عروقی و افزایش مرگ و میر همراه می باشد. خیلی از اجزای ریزگردها تحریک کننده و زمینه ساز سرطان بخصوص سرطان ریه، بیماری های مزمن مانند آلرژی های دستگاه تنفسی، عفونت های تنفسی و بیماری های قلبی عروقی محسوب می شوند. وی ادامه داد: ریزگردها در حین تنفس وارد بدن شده و به سطح ریه ها می چسبند و التهاب را در بدن تحریک کرده و سبب کاهش آنتی اکسیدان های بدن بخصوص آنتی اکسیدان های مایع پوششی ریه می شوند که به دنبال آن سلول های مختلف تخریب شده و خطر ابتلاء به سرطان بخصوص سرطان ریه افزوده می شود. اسماعیل زاده افزود: بنابراین دریافت غذاها و مواد مغذی که التهاب را کم می کنند در کنار دریافت مقادیر بالای آنتی اکسیدان های غذایی می توانند به کاهش اثرات مخرب ناشی از استنشاق ریز گردها کمک کنند. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این که برای سلامت خود و سلامتی ریه ها باید سفارش های بهداشتی را رعایت کرد، اظهار داشت: میوه و سبزیجات زرد و نارنجی زیاد استفاده کنید. مصرف بالای هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، زردآلو، آلو، طالبی، موز، انبه اکیداً سفارش می شود. این میوه ها و سبزی ها دارای بتاکاروتن بالا ( که در بدن تبدیل به ویتامین A می شود) هستند که به بدن کمک می نماید تا اثرات مضر ناشی از ریزگردها کاهش پیدا کند. اسماعیل زاده بیان داشت: میوه و سبزیجات غنی از ویتامین C بخورید. پرتقال، لیمو ترش، نارنج، نارنگی، توت فرنگی، سیب، خربزه، طالبی، انار و سبزیجات سبز تیره همچون اسفناج و سبزی خوردن، انواع فلفل همچون فلفل دلمه ای و پیاز را در ایام آلودگی با ریزگردها بیشتر مصرف کنید. وی افزود: مصرف جوانه ها و آجیل های گیاهی را در ایام آلودگی هوا در اولویت قرار دهید. انواع جوانه ها، مغزهای آجیلی و تخم آفتابگردان حاوی ویتامینE بالایی هستند که می تواند به کاهش التهاب در بدن و مقابله با اثرات مضر آلودگی هوا بر سلامت کمک نماید. اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: ماهی، گردو و خرفه بیشتر مصرف کنید: این مواد غذایی امگا ۳ خوبی دارند که می تواند در حفظ سلامت ریه ها مؤثر باشند. از مصرف سبزیجات خانواده کلم غافل نشوید: کلم بروکلی، گل کلم و کلم برگ ماده ای دارند که می تواند به روند حذف سموم و جلوگیری از سرطان کمک نماید. یافته های تحقیقاتی از آن حکایت می کند که مصرف این سبزیجات اثرات منفی گرد و غبارهای استنشاق شده بر ریه را تا حد قابل ملاحظه ای کم می کنند. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: هندوانه، پیاز، تخم مرغ و سیر را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید، این غذاها حاوی ماده ای هستند که به تقویت ریه ها و کاهش خلط در ریه کمک می کنند. اسماعیل زاده اضافه کرد: مکمل ویتامین D مصرف کنید. ویتامین D بعنوان تقویت کننده سیستم ایمنی نقش مهمی در مقابله با اثرات آلودگی هوا دارد. ازاین رو از وضعیت ویتامین D بدن خود با یک آزمایش ساده خون آگاه شوید و در صورت کمبود حتما با مشورت با کارشناسان یا متخصصین تغذیه از مکمل ویتامین D استفاده کنید. وی ضمن اشاره به این که زردچوبه دارای کورکومین است که سبب بهبود عملکرد ریوی می شود، ازاین رو در تهیه غذاها حتما از زردچوبه استفاده کنید، عنوان کرد: همینطور لازم است مراقب وزن خودمان باشیم. چاقی و اضافه وزن سبب ایجاد التهاب و فشار بر ارگان های بدن بخصوص قلب و ریه می شود و می تواند سیستم ایمنی بدن را در مقابله با عوامل ایجاد کننده بیماری همچون آلودگی هوا با ریزگردها ضعیف کند. اسماعیل زاده در انتها اظهار داشت: اگر گرفتار چاقی و اضافه وزن هستید یا کودک شما درگیر این مشکل است، برای رهایی از این مشکل و صدمه کمتر در مقابل ریزگردهای موجود در هوا به کارشناسان و متخصصین تغذیه در محل زندگی خود رجوع کنید.

1401/04/27
13:33:03
0.0 / 5
721
تگهای خبر: آلرژی , بهداشت , بیماری , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور