محققان كانادایی می گویند؛
رنگ های غذایی رایج باعث بروز بیماری های التهابی روده می شوند
به گزارش آروما، محققان با استفاده از مدلهای حیوانی آزمایشی دریافتند که قرار گرفتن مداوم در معرض Allura Red AC به سلامت روده صدمه می رساند و سبب التهاب می شود.
به گزارش آروما به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، Allura Red که FD&C Red ۴۰ و Food Red ۱۷ هم نامیده می شود، یک عنصر رایج در آب نبات ها، نوشابه ها، محصولات لبنی و برخی غلات است. این رنگ برای افزودن رنگ و بافت به مواد غذایی، اغلب برای جذب کودکان استفاده می شود.
این رنگ مستقیماً عملکرد سد روده را مختل می کند و تولید سروتونین را افزایش می دهد؛ سروتونین یک هورمون / انتقال دهنده عصبی موجود در روده است که متعاقباً ترکیب میکروبیوم های روده را تغییر می دهد و منجر به افزایش حساسیت به کولیت می شود.
«ولیول خان»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مک مستر کانادا، می گوید: «مصرف طولانی مدت رنگ غذایی آلورا رد می تواند محرک بالقوه بیماری های التهابی روده، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو باشد.»
استفاده از رنگ های خوراکی مصنوعی مانند Allura Red در چند دهه گذشته به صورت قابل توجهی افزایش پیدا کرده است، اما مطالعات کمی در مورد اثرات این رنگ ها بر سلامت روده انجام شده است.
خان در ادامه می افزاید: «این مطالعه اثرات مضر قابل توجه آلورا رد را بر سلامت روده نشان داده است و سروتونین روده را بعنوان یک عامل مهم واسطه این اثرات شناسایی می کند. این یافته ها نتایج مهمی در پیشگیری و مدیریت التهاب روده دارند.»
وی می گوید: «آنچه ما دریافتیم قابل توجه و هشداردهنده است، چونکه این رنگ خوراکی مصنوعی رایج یک محرک غذایی احتمالی برای بیماری التهابی روده است.»
تحقیقات قبلی نشان داده است که مصرف آلورا رد بر بعضی از آلرژی ها، اختلالات ایمنی و مشکلات رفتاری در کودکان مانند اختلال بیش فعالی هم تاثیر می گذارد.
بیماری التهابی روده شرایط التهابی مزمن جدی روده انسان است که میلیونها نفر را در سرتاسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. در حالیکه دلایل دقیق آنها هنوز به صورت کامل شناخته نشده است، مطالعات نشان داده اند که پاسخ های ایمنی نامنظم، عوامل ژنتیکی، عدم تعادل میکروبیوم های روده و عوامل محیطی می توانند این شرایط را تحریک کنند.
منبع: آروما
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب