به گزارش آروما، افزایش مداوم چاقی در سراسر جهان بر احتیاج به جایگزین های سالم تر قند تاکید می کند. در چند سال قبل شاهد عرضه جایگزین های مختلف قند بوده ایم.
به گزارش آروما به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، تحقیقات قبلی نشان داده است که برخی از شیرین کننده های مصنوعی به صورت بالقوه می توانند سبب مشکلات سلامتی شوند.
محققان دانشگاه وین اتریش دریافتند که مصرف شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز در مقایسه با مصرف شکر سبب افزایش سطح اندوتوکسین باکتریایی در بدن نمی گردد.
یک مطالعه جدید در اتریش بررسی کرد که چگونه شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز بر سلامت روده ما تأثیر می گذارد و نشان داد که امکان دارد جایگزین ایمن تری برای مصرف قند باشد.
در چند سال گذشته، جایگزین های مختلفی برای قند در دسترس بوده است، همچون آسپارتام، سوکرالوز، اریتریتول، و عصاره های برگ استویا.
در حالی که سازمان غذا و دارو آمریکا همه جایگزین های قند را برای استفاده در غذاها تأیید می کند، تحقیقات قبلی نشان داده است که برخی از شیرین کننده های مصنوعی به صورت بالقوه می توانند سبب مشکلات سلامتی مانند بالا رفتن خطر بیماری های قلبی عروقی، تغییرات در میکروبیوم روده و افسردگی شوند.
اکنون، محققان دانشگاه وین در اتریش دریافتند که شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز در مقایسه با مصرف قند، که به عنوان ساکارز هم شناخته می شود، افزایشی در سطح اندوتوکسین باکتریایی در بدن ایجاد نمی نماید.
سوکرالوز یک شیرین کننده مصنوعی است که با نام Splenda به فروش می رسد.
اگرچه سوکرالوز در سال ۱۹۷۶ کشف شد، اما تا سال ۱۹۹۸ توسط سازمان غذا و دارو آمریکا تأیید نشد.
سوکرالوز حاوی کالری نیست، اما از فرآیندی ایجاد می شود که با استفاده از قند واقعی شروع می شود. گروه های خاصی در قند با اتم های کلرید جایگزین می شوند. به همین دلیل، بیشتر سوکرالوز بدون تجزیه از بدن عبور می کند و کالری آن را صفر می کند.
مطالعات قبلی نشان داده است که سوکرالوز در مقایسه با شکر و سایر شیرین کننده های مصنوعی به کاهش وزن بدن کمک می نماید.
با این حال، تحقیقات دیگر می گویند سوکرالوز امکان دارد اثرات منفی بر بدن داشته باشد، مانند افزایش مقاومت به انسولین و التهاب کبد.