مدیركل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت عنوان كرد؛
سفارش های طب ایرانی برای تغذیه سالم
به گزارش آروما، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ضمن اشاره به رواج تغذیه ناسالم در جامعه امروزی و افزایش بیماری ها به تشریح اصول تغذیه سالم از منظر طب ایرانی پرداخت.
به گزارش آروما به نقل از مهر، نفیسه حسینی یکتا، ضمن اشاره به این که در متون کهن طب ایرانی وظیفه اصلی پزشک حفظ سلامت مردم دانسته شده است؛ عنوان کرد: این نشان داده است اولویت در طب ایرانی حفظ سلامت و پیشگیری است که با رعایت شش اصل ضروری حفظ سلامتی یعنی آب و هوا، خوردنی ها و آشامیدنی ها، حرکت و سکون، خواب و بیداری، استفراغ و احتقان و اعراض نفسانی است امکان پذیر است. وی، تغذیه سالم را یکی از ۶ اصل «سته ضروریه» یا همان اصول ضروری سالم ماندن دانست و خاطرنشان کرد: در این مکتب طبی بر تغذیه صحیح و پیشگیری و درمان از راه غذا تاکید فراوانی شده تا جایی که حکمای بزرگ ایرانی همچون محمد بن زکریای رازی نخستین و مهم ترین تدبیر درمان را اصلاح یا تجویز رژیم غذایی مناسب می دانند که نشان داده است برخورداری از تندرستی، بدون داشتن تغذیه صحیح امکان پذیر نیست. مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل ضمن اشاره به رواج تغذیه ناسالم در جامعه امروزی اظهار داشت: امروزه حدود دو سوم افراد بالغ مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند و آمار بالایی در ابتلاء به انواع بیماری ها داریم که آنرا میتوان تغذیه ناسالم و رشد مصرف فست فودها دانست. حسینی یکتا با اشاره به اینکه در مکتب طب سنتی ایران تغذیه بر مبنای فصل، سن، محل زندگی و مزاج اشخاص متفاوت می باشد اما یکسری تدابیر عمومی هم وجود دارد که رعایت آنها به حفظ سلامت بدن کمک می کند؛ تصریح کرد: پرهیز از پرخوری و درهم خوری یکی از اصول مهم تغذیه به شمار می آید، چونکه سبب تداخل و اختلال در هضم و ابتلاء به انواع بیماری ها می شود. مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل مهم ترین سفارش را داشتن ساعات منظم غذایی دانست و عنوان کرد: هر فردی باید برای نظم در ساعات غذا برنامه ریزی کند و یکی از مهم ترین نکات در مورد ساعات غذا خوردن فاصله کافی بین وعده شام و خوابیدن است. وی افزود: دمای غذا باید با عنایت به فصول سرد و گرم سال مدنظر قرار بگیرد. مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل ضمن اشاره به سخن حکیم بقراط که می فرماید: «پرهیز در تندرستی مانند ناپرهیزی در ناخوشی است» پرهیز زیاد، کاهش شدید و ناگهانی حجم غذا و استفاده دائمی از غذاهای لطیف و سبک در زمان تندرستی را مضر دانست و اظهار داشت: تمایل به کاهش وزن و رژیم های غذایی نامناسب امکان دارد به دلیل افزایش سردی و رطوبت بدن؛ بر خلاف تصور فرد را گرفتار افزایش وزن کند اما کاهش مقدار غذا در بیماری های حاد و مصرف غذاهای نسبتاً لطیف و غیر متنوع لازم و ضروری می باشد. حسینی یکتا، توجه به تغییرات مزاجی و سنی برای انتخاب نوع و حجم غذای مناسب را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: امکان دارد فردی که قبلاً به سادگی غذایی را هضم می کرده دیگر توان هضم آنرا نداشته باشد و با مصرف آن غذا گرفتار مشکل شود بنابراین در مصرف غذا توجه به سن و شرایط فرد ضروری می باشد. وی توضیح داد: در زمان غذا خوردن باید در کمال آرامش غذا را به خوبی و به دور از عجله و استرس و هیجانات روحی و روانی بجویم و حواسمان به غذا باشد نه این که مشغول کارهای دیگری مثل تماشای تلویزیون و چک کردن تلفن همراه باشیم چونکه در فرایند هضم غذا اثر منفی می گذارد. همینطور سفارش می شود یک تا دو ساعت پس از غذا حرکات سنگین انجام ندهیم، اما حرکت کم در حد چند قدم راه رفتن سبب افزایش گردش خون معده و بهبود هضم خواهد شد. مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل در انتها اظهار داشت: طب ایرانی گام اول برای درمان هر بیماری را اصلاح سبک زندگی و الگوی تغذیه ای می داند و البته رعایت آداب غذاخوردن، به اندازه نوع و میزان غذا اهمیت دارد. رعایت این اصل مهم می تواند به کاهش خیلی از بیماری ها کمک نماید و خوب است.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب