اسماعیل زاده هشدار داد؛
مراقب نمک پنهان در مواد غذایی باشید
به گزارش آروما، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نسبت به موادغذایی که نمک پنهان دارند، اخطار داد.
به گزارش آروما به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده، در مورد میزان نمک مصرفی روزانه، اظهار داشت: یک فرد سالم باید در طول روز بین ۳ تا ۵ گرم نمک مصرف کند که این مقدار فقط نمکی که ما به غذا اضافه می نماییم، نیست، بلکه از کل مواد غذایی که یک فرد در طول روز مصرف می کند، باید دریافت کند که اکثریت مردم از این مورد آگاهی ندارند. وی ادامه داد: نمک از دو عنصر سدیم و کلر تشکیل شده است، سدیم عامل مهمی در حفظ فشارخون است که اگر بیش از حد مصرف شود، فرد گرفتار پرفشاری خون، بیماری های قلبی و عروقی و پوکی استخوان و بیماری های کلیوی می شود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه عوامل اصلی مصرف نمک (سدیم) در رژیم غذایی به بافت فرهنگی و عادات غذایی یک جمعیت بستگی دارد، افزود: سدیم به صورت طبیعی در انواع غذاها مانند شیر، گوشت و سبزیجات وجود دارد. همینطور به مقدار زیاد در غذاهای فرآوری شده مانند نان ها، گوشت های فرآوری شده و اسنک و همینطور در چاشنی ها مانند رب، سس گوجه فرنگی، سس مایونز هم یافت می شود. وی اظهار داشت: در سدیم هم گلوتامات وجود دارد که بعنوان یک افزودنی غذایی در خیلی از نقاط جهان مثل ادویه همراه نودل استفاده می شود، بنابراین باید برای حفظ سلامتی خودمان حواسمان به میزان مصرف نمک باشد. اسماعیل زاده تصریح کرد: برای طعم دادن به غذا به جای نمک، از ادویه ها و طعم دهنده های دیگری استفاده نماییم. بعنوان مثال تلاش نماییم ذائقه خویش را از میل به شوری به سمت میل به ترشی ببریم و لیموترش تازه را جایگزین نمک نماییم. ادویه هایی مانند آویشن، دارچین و سماق هم گزینه هایی برای این جایگزینی هستند. وی اظهار داشت: تلاش نماییم بیشتر از غذاهای تازه استفاده نماییم و مصرف مواد غذایی نمک سود شده مانند خیارشور، کلم شور، ماهی شور و مانند اینها را که حاوی میزان زیادی نمک هستند به حداقل برسانیم. اگر زیتون و مواد غذایی شور خریدیم بهتر است آب نمک آنها را بگیریم و خوب بشوییم تا طعم شوری از بین برود، سپس آنها را مصرف نماییم.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب