مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مطرح كرد
پوکی استخوان در ۶۰ درصد سنین بالای ۵۰ سال
به گزارش آروما، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تکیه بر اهمیت مصرف لبنیات در کاهش خطرات مبتلا شدن به پوکی استخوان، اظهار داشت: لبنیات کم چرب خطر مبتلا شدن به پوکی استخوان را می کاهد.
به گزارش آروما به نقل از ایسنا، دکتر احمد اسماعیل زاده، درمورد اهمیت مصرف لبنیات، اظهار داشت: پوکی استخوان یک اختلال اسکلتی با کاهش تراکم معدنی استخوان (BMD) و استقامت استخوان است که منجر به افزایش ریسک شکستگی می شود.
وی با اعلان اینکه پوکی استخوان به پوکی استخوان اولیه و ثانویه تقسیم می شود، اشاره کرد: اگر پوکی استخوان به مرور زمان با افزایش سن بروز پیدا کند، به آن پوکی استخوان اولیه و اگر به سبب عوامل دیگر مانند سبک تغذیه و عدم دریافت مواد مغذی مناسب و بیماری هایی نظیر مشکلات کبدی، روده ای، پرکاری تیروئید، بیماری های کلیوی و مصرف بعضی از داروها به وجود آید، پوکی استخوان ثانویه گفته می شود.
اسماعیل زاده درمورد عوامل خطر پوکی استخوان، اظهار داشت: سبک و عادات تغذیه ای، استعمال سیگار، استرس، آلودگی هوا، سن بالاتر، فعالیت بدنی کم و بیماری های همزمان همچون عوامل خطر مبتلا شدن به پوکی استخوان هستند.
وی با اعلان اینکه پوکی استخوان در زنان به سبب شرایط فیزیولوژیک دو برابر مردان است، خاطرنشان کرد: پوکی استخوان در ایران شیوع بالایی دارد، تازه ترین آمار وزارت بهداشت حاکی از اینست که بیشتر از ۶۰ درصد افراد بالای ۵۰ سال درگیر این بیماری هستند. آماری نگران کننده که می گوید، از هر ۲ زن یک نفر و از هر ۴ مرد یک نفر در سنین بالای ۵۰ سال شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کنند. این آمار در میان افراد بالای ۷۰ سال، حدود ۸۰ درصد است؛ یعنی از هر ۵ فرد بالای ۷۰ سال، چهار نفر پوکی استخوان دارند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار نمود: یکی از عوامل اثرگذار در مبتلا شدن به پوکی استخوان، کمبود مواد مغذی مانند کلسیم، فسفر و پروتئین است که از عوامل اصلی تشکیل توده استخوانی هستند؛ این مواد مغذی در محصولات لبنی وجود دارند و مصرف محصولات لبنی مانند شیر، ماست و کشک به میزان مورد نیاز بر حسب سن افراد، بسیار اثرگذار خواهد بود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، اسماعیل زاده با اعلان اینکه مصرف محصولات لبنی کم چرب منجر به کاهش خطر پوکی استخوان می شود، اشاره کرد: پروتئین لبنیات با افزایش تراکم مواد معدنی استخوان مرتبط است؛ ازاین رو برای سلامت استخوان های خود، مصرف روزانه شیر یا ماست یا کشک را فراموش نکنید.
گفتنی است، پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه درمورد مصرف نمک تصفیه شده یُددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار "انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده یُد دار" برای هفته اول و شعار "از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" برای هفته دوم، از تاریخ ۱ بهمن ماه شروع شده و تا ۱۵ بهمن ماه سالجاری ادامه دارد.
منبع: aromastore.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب