كارشناس تغذیه تاكید كرد؛
نقش تغذیه سالم در جلوگیری از بروز سرطان
به گزارش آروما، مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، تغذیه صحیح همراه با دستیابی به وزن مناسب را یکی از عوامل موثر در جلوگیری از بروز سرطان برشمرد.
به گزارش آروما به نقل از مهر، مینا کاویانی مسئول آموزش همگانی انستیتو ضمن اشاره به شعار هفته ملی مبارزه با سرطان ۱۴۰۲ اظهار داشت: با اصلاح یا اجتناب از عوامل خطر سرطان زا و اجرای سفارش های پیشگیری میتوان از بروز ۳۰ تا ۵۰ درصد مرگ های ناشی از سرطان جلوگیری کرد. همینطور با تشخیص زودهنگام و مدیریت بیماری میتوان بار بیماری سرطان را کم کرد. وی، پیشگیری را مقرون به صرفه ترین راهکار بلندمدت برای کنترل سرطان برشمرد و ضمن اشاره به نقش تغذیه در جلوگیری از سرطان، تصریح کرد: تغذیه صحیح همراه با رسیدن به وزن مناسب یکی از عوامل مؤثر در جلوگیری از بروز سرطان است. این کارشناس تغذیه تصریح کرد: انتخاب نان و غلات کامل سبوس دار ضمن کمک به کاهش دریافت انرژی با داشتن فیبر غذایی به دفع مواد مضر خورده شده از بدن کمک می نماید. کاویانی برای رسیدن به وزن سلامت، پرهیز از خوردن قندهای ساده و انواع چربی ها بخصوص چربی های اشباع و جامد حیوانی را سفارش کرد و اظهار داشت که در کاهش وزن بسیار کمک کننده است. به نقل از ایشان، استفاده از انواع سبزی و میوه تازه در برنامه غذایی روزانه به دریافت ویتامین ها، مواد معدنی، آب و فیبر غذایی کمک می کنند. این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: برخی ویتامین ها نظیر ویتامین C دارای نقش آنتی اکسیدانی هم هستند و با خنثی کردن رادیکال های آزاد، در جلوگیری از سرطان مؤثر هستند. به نقل از ایشان، فیبر غذایی موجود در سبزی ها و میوه ها هم باعث عملکرد بهتر دستگاه گوارش بخصوص روده ها می شود. کاویانی به افراد سفارش کرد تا حد امکان از گوشت های سفید و کم چرب استفاده نمایند. روزانه به اندازه یک سوم لیوان حبوبات پخته در برنامه غذایی خود داشته باشند تا ضمن مصرف پروتئین گیاهی از مزایای فیبر غذایی آن هم بهره مند شوند. وی، استفاده از شیر و لبنیات کم چرب را در کاهش وزن مؤثر دانست و اضافه کرد: پروتئین باکیفیت بالای موجود در لبنیات و شیر کم چرب و ویتامین های B12، B6 و مواد معدنی نظیر کلسیم و فسفر برای عملکرد بدن بسیار مفید می باشد. مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه در ادامه سخنان خود اظهار داشت: مواد غذایی فرآوری شده کارخانه ای (انواع سوسیس و کالباس) و لبنیات پرچرب دارای اسیدهای چرب ترانس هستند که از عوامل ایجادکننده سرطان محسوب می شوند و باید از مصرف آنها خودداری کرد. وی، آنتی اکسیدان ها را موادی برشمرد که به مقابله با رادیکال های آزاد می پردازند و اظهار داشت: برخی ویتامین ها مانند ویتامین C و پیش ساز ویتامین A (بتاکاروتن) و دسته ای از مواد معدنی مانند سلنیوم در فعالیتهای آنتی اکسیدانی شرکت دارند. به قول کاویانی، سبزی ها و میوه ها به واسطه داشتن انواع ویتامین ها، مواد معدنی و رنگدانه های گیاهی سلامتی بخش، برای جلوگیری از سرطان بسیار مفید و مؤثر هستند و هرقدر پررنگ تر باشند خواص سلامتی بخش بیشتری دارند. مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، فعالیت بدنی منظم را از دیگر مواردی برشمرد که به همراه تغذیه درست در جلوگیری از سرطان مؤثر است و هموطنان را به آن سفارش کرد.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب