محققان پی بردند؛
آب گوجه فرنگی در از بین بردن باکتری حصبه موثر است
به گزارش آروما، تحقیقات جدید نشان داده است که باکتری های عامل بیماری حصبه، قاتل اصلی کودکان در کشورهای درحال توسعه، می توانند در مقابل چیزی به آسانی آب گوجه فرنگی صدمه پذیر باشند.
به گزارش آروما به نقل از مهربه نقل از مدیسن نت، حصبه در اثر باکتری سالمونلا تیفی (S. Typhi) ایجاد می شود و به طور معمول ناشی از مواد غذایی یا نوشیدنی های آلوده است. علایم آن شامل حالت تهوع، تب و درد شکم است. بدون درمان، این بیماری می تواند کُشنده باشد.
بیش از ۹ میلیون مورد حصبه هر سال در سرتاسر جهان ثبت می شود.
محققان دانشگاه کرنل نیویورک درصدد بررسی خصوصیات ضد باکتریایی گوجه فرنگی و آب گوجه فرنگی برآمدند.
«جونگ مین سونگ»، نویسنده اصلی مطالعه، اظهار داشت: «هدف اصلی ما در این مطالعه این بود که دریابیم آیا آب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی می تواند عوامل بیماری زا روده، همچون سالمونلا تفی را از بین ببرد.»
سونگ اظهار داشت: «پس از انجام آزمایشات متنوعی در آزمایشگاه، تحقیقات ما نشان میدهد که آب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی می تواند باکتری های روده ای مانند سالمونلا در دستگاه گوارش انسان را از بین ببرد.»
برای فهمیدن این موضوع، پژوهشگران ژنوم گوجه فرنگی را بررسی کردند. آنها پپتیدهای ضد میکروبی معروف که موجب اختلال در غشای محافظ یک باکتری می شوند را به دقت تحلیل و بررسی کردند.
محققان گفتند ژنوم گوجه فرنگی حداقل دو پپتید از این دست تولید می کند که بنظر می رسد به نابودی S. Typhi کمک می نماید.
سونگ امیدوار است که یافته های آنها مصرف آب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی را در میان بچه های لطمه پذیر در مقابل حصبه تشویق کند.
به گفته پژوهشگران، رژیم های غذایی سرشار از میوه و سبزیجات نیز دارای خاصیت ضدباکتریایی هستند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب