باورهای اشتباه در رابطه با چند ماده غذایی مفید
به گزارش آروما، ۴ ماده غذایی اصلی در آشپزخانه شامل تخم مرغ، قهوه، سیب زمینی و سبزی های منجمد، سال هاست که با بی انصافی دست کم گرفته شده اند.
به گزارش آروما به نقل از ایسنا، از آنجائیکه به نظر می آید سفارش های تغذیه ای درحال تغییرند، متخصصان می گویند وقت آن رسیده است که از بی اعتبار کردن این مواد غذایی هم دست برداریم و در نهایت، آن مهر تاییدی را که همواره سزاوارش بوده اند، بر آنها بزنیم.
«نیویورک پست» در این مقاله در رابطه با این مواد غذایی که می توانید بدون احساس عذاب وجدان آنها را به سفره خود اضافه کنید، بیشتر توضیح می دهد:
تخم مرغ
دکتر «مایا وادیولو»، دانشیار تغذیه در دانشگاه رود آیلند به ان بی سی نیوز می گوید تخم مرغ، این ماده غذایی جذاب و خوراکی ضروری برای صبحانه به علت بالا بودن سطح کلسترولش بدنام شد اما علم جدید این ایده را که مواد غذایی صرفاً به علت این که کلسترول بالایی دارند، سبب بالا رفتن کلسترول خون می شوند، رد کرده است.
کلسترول خون بالا که پزشکان در مورد آن اخطار می دهند، مشکلات قلبی عروقی و خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی را زیاد می کند اما خوردن غذاهایی که کلسترول بالا دارند مانند تخم مرغ، کلسترول اچ دی ال (HDL) یا ال دی ال (LDL) را به شکل بدی افزایش نمی دهد؛ بلکه یک مشکل دیگر وجود دارد.
متخصصان اخطار می دهند برخی مواد غذایی که کلسترول بالایی دارند، سرشار از چربی های اشباع شده اند و این چیزی است که باید مراقب آن بود. این مواد غذایی عبارتند از گوشت های پرچرب، غذاهای سرخ شده، سوسیس های فراوری شده و لبنیات پرچرب. ازاین رو اگر کلسترولتان بالا است، کاستن از مصرف این موادغذایی مفیدتر از حذف املت سبزیجات از وعده صبحانه است.
تخم مرغ سرشار از پروتئین است و در هر تخم مرغ حدود شش گرم پروتئین موجود است. این ماده مغذی همینطور منبع مهمی از ویتامین آ، ب، دی، ئی و کا است. انجمن قلب آمریکا تاکید می کند که افراد عمدتا می توانند از مصرف یک یا دو تخم مرغ در روز بدون هیچ نگرانی، لذت ببرند.
سیب زمینی
متخصصان تغذیه می گویند مشکل از سیب زمینی نیست بلکه نحوه پخت و طرز تهیه آن مهم می باشد. ما اغلب سیب زمینی را همراه با کره یا به صورت سرخ شده در روغن مصرف می نماییم و مشکل همین جا است.
سیب زمینی پر از ویتامین سی و پتاسیم و سرشار از فیبر است اما به شرطی که با پوست مصرف شود.
سیب زمینی را میتوان به صورت کبابی، پخته، له شده یا آب پز مصرف کرد و برای مصرف سالم تر، آنرا با روغن زیتون و برخی گیاهان مزه دار کرد.
سبزیجات منجمد
به گزارش ایندیپندنت، به قول کارشناسان، این باور که سبزیجات منجمد بسته بندی از محصولات مشابه تازه مواد مغذی کمتری دارند، اشتباه است.
«کارولین سوزی»، متخصص تغذیه، می گوید: در واقع خرید غذاهای منجمد می تواند به کاهش ضایعات کمک نماید، چونکه سبزیجات منجمد مدت بیشتری باقی می مانند و اغلب از نمونه های تازه مقرون به صرفه ترند.
قهوه
در بین این گزینه ها وضعیت قهوه شاید کمی گیج کننده تر از بقیه باشد. به نظر می آید که هر سال یا حتی هر هفته، یک مطالعه جدید سر برمی آورد که می گوید قهوه برای سلامتی بسیار مفید یا بسیار بد است. با این همه، فعلاً نتایج مثبت تحقیقات در رابطه با نوشیدن یک یا دو فنجان قهوه هنگام بامداد از نتایج منفی آن پیشی گرفته اند و گفته می شود افرادی که به صورت منظم قهوه می نوشند، امکان دارد کمتر در معرض خطر سرطان، نارسایی قلبی یا حتی دیابت نوع ۲ باشند؛ البته تا وقتی که قهوه ساده باشد.
کارشناسان مصرف متعادل قهوه را بی خطر می دانند؛ بخصوص اگر مقادیر زیاد شکر و خامه یا مواردی مشابه به آن اضافه نکنید. آنها می گویند مصرف مقدار معقولی قهوه خطری ندارد و لازم نیست خویش را به یک فنجان محدود کنید. مطالعات نشان می دهد که مصرف حدود ۴۰۰ گرم قهوه در روز برای اغلب بزرگسالان بی خطر است؛ یعنی چیزی حدود چهار تا پنج فنجان قهوه در روز.
با این وجود اگر به دنبال کم کردن مصرف قهوه هستید، کارشناسان سفارش می کنند این کار را به آرامی و طی زمان انجام دهید. کنار گذاشتن ناگهانی قهوه خطرناک نیست اما می تواند عوارض جانبی ناخوشایندی مانند سردرد به همراه داشته باشد.
منبع: aromastore.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب