پاسخ افراد به مواد مغذی محرک انسولین متفاوت می باشد

پاسخ افراد به مواد مغذی محرک انسولین متفاوت می باشد

آروما: خراسان رضوی نتایج مطالعات نشان می دهد که چگونه مواد مغذی محرک انسولین از فردی به فرد دیگر متفاوت می باشد و پیامدهایی برای تغذیه فرد محور دارد.


به گزارش مدیکال اکسپرس، وقتی صحبت از کنترل سطح قند خون می شود، بیشتر مردم به کربوهیدرات فکر می کنند اما نتایج تحقیقات جدید دانشگاه بریتیش کلمبیای کانادا نشان داده است که برای برخی امکان دارد به همان اندازه توجه به پروتئین ها و چربی ها در رژیم غذایی شان مهم باشد.
این تحقیق نخستین مقایسه در مقیاس بزرگ است که نشان داده است چگونه افراد مختلف در پاسخ به هر یک از سه درشت مغذی ها یعنی کربوهیدرات ها (گلوکز)، پروتئین ها (اسیدهای آمینه) و چربی ها (اسیدهای چرب) انسولین تولید می کنند.
یافته ها نشان داده است که تولید هورمون تنظیم کننده قند خون انسولین بسیار پویاتر و فردی تر از آن چیزی است که پیش از این تصور می شد، در حالیکه برای نخستین بار زیرمجموعه ای از جمعیت را نشان داده است که بیش از اندازه به غذاهای چرب واکنش نشان می دهند.
دکتر جیمز جانسون، محقق ارشد، استاد علوم سلولی و فیزیولوژیکی در دانشگاه اظهار داشت: گلوکز محرک شناخته شده انسولین است، اما ما از دیدن چنین تنوع بالایی شگفت زده شدیم، به صورتی که برخی افراد واکنش قوی به پروتئین ها و برخی دیگر به چربی ها نشان می دهند که پیش از این هیچگاه مشخص نشده بود.
انسولین نقش مهمی در سلامت انسان ایفا می کند، نقش انسولین در همه چیز، از دیابت گرفته که در آن خیلی کم است تا چاقی، افزایش وزن و حتی بعضی از انواع سرطان که در آن بسیار زیاد است.
این یافته ها پایه ای برای تغذیه فردمحور شده است که می تواند نحوه درمان و کنترل طیف وسیعی از بیماری ها را تغییر دهد.
برای این تحقیق، محققان آزمایش هایی را روی جزایر پانکراس از ۱۴۰ اهداکننده مرد و زن در دامنه سنی وسیعی انجام دادند. این جزایر در معرض هر یک از سه درشت مغذی قرار گرفتند، در حالیکه محققان پاسخ انسولین را در کنار 8000 پروتئین دیگر اندازه گیری کردند.
باآنکه بیشتر سلول های جزایر اهداکننده قوی ترین پاسخ انسولین را به کربوهیدرات ها داشتند، حدود ۹ درصد به پروتئین ها بشدت پاسخ دادند، در حالیکه 8درصد دیگر سلول های اهداکننده بیشتر از هر ماده مغذی دیگری، حتی گلوکز، به چربی ها واکنش نشان دادند.
دکتر ژلن کولیک، یکی از همکاران تحقیقاتی در لابراتوار جانسون در دانشگاه بریتیش کلمبیا ابراز کرد: این تحقیق باور قدیمی را که چربی ها اثرات ناچیزی بر ترشح انسولین در همه افراد دارند، به چالش می کشد. با درک بهتر از محرک های تولید انسولین یک فرد، ما به صورت بالقوه می توانیم راهنمایی های غذایی متناسبی عرضه نماییم که به افراد کمک می نماید سطح قند خون و انسولین خویش را بهتر کنترل کنند.
گروه تحقیقاتی همینطور زیرمجموعه ای از سلول های جزایر اهداکنندگانی را که دیابت نوع ۲ داشتند، بررسی کردند. همانطور که بنظر می رسید، این سلول ها پاسخ انسولین پایینی به گلوکز داشتند. با این وجود، محققان از مشاهده این که پاسخ انسولین آنها به پروتئین ها تا حد زیادی دست نخورده باقی مانده است، شگفت زده شدند.
دکتر کولیک توضیح داد: یافته ما به راستی این قضیه را تقویت می کند که رژیم های غذایی غنی از پروتئین می توانند مزایای درمانی برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ داشته باشند و احتیاج به تحقیقات بیشتر در مورد ترشح انسولین تحریک شده با پروتئین را برجسته می کند.
این گروه تجزیه وتحلیل جامع بیان پروتئین و ژن روی سلول های جزایر پانکراس انجام دادند و بینش هایی را در مورد خصوصیت های مولکولی و سلولی که تولید انسولین را شکل می دهند، عرضه کردند.
محققان می گویند که در آینده میتوان از آزمایش ژنتیک برای تعیین این که کدام درشت مغذی ها به احتمال زیاد پاسخ انسولین را تحریک می کنند، بهره برد.
بعنوان گام بعدی، محققان امیدوارند کار خویش را به مطالعات بالینی گسترش دهند که عکس العمل انسولین به سه عنصر درشت مغذی را در محیط واقعی آزمایش کند و بر مبنای یافته ها آغاز به توسعه نگاههای تغذیه فرد محور کنند.
نتایج این تحقیق در مجله Cell Metabolism انتشار یافته است.



1403/04/16
11:31:43
0.0 / 5
287
تگهای خبر: بیماری , تولید , دانشگاه , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور