ارتباط مصرف میوه ها در تغییرات سطح قند خون افراد سالم و دیابتی
به گزارش آروما، یکی از نگرانی افراد دیابتی افزایش قند خون به دنبال مصرف میوه است؛ این درحالیست که نکته مهم برای پیشگیری از افزایش قند خون، میزان و نوع میوه مصرفی و زمان مصرف آن است.
به گزارش آروما به نقل از ایسنا، دیابت نوع ۲، شرایطی خطرناک و در رابطه با مرگ و میر در دنیا شناخته می شود، شیوع بسیار بالایی هم در ایران و دنیا دارد. این بیماری به صورت معمول منجر به شرایط بسیار خطرناکی مثل زخم پای دیابتی، بیماری قلبی و کلیوی و... می شود. تغذیه و فعالیت فیزیکی اقدامات مهم و تاثیرگذاری هستند که می تواند به بهتر شدن و کنترل و یا حتی جلوگیری از عواقب در رابطه با این بیماری کمک نماید.
همه ما می دانیم که میوه ها منبع بسیار خوبی از فیبر و ویتامین ها و ریز مغذی ها و آنتی اکسیدان ها هستند. متاسفانه خیلی از متخصصان بر این باور هستند که مصرف میوه ها به علت قند بالا با وضعیت بدتر قندخون سه ماهه و افزایش ناگهانی قند خون بیماران دیابتی و افراد سالم مرتبط می باشد. به همین دلیل، بهتر است با عنایت به مطالعات انجام شده به یک نتیجه گیری کلی در مورد مصرف میوه و وضعیت قندخون برسیم.
بررسی ارتباط مصرف هندوانه و قند خون
هندوانه منبع خیلی خوب لیکوپن و سیترولین است که این دو ارتباط معنادار با کاهش مبتلا شدن به سرطان پروستات دارند. نتایج یک تحقیق نشان داد مصرف دو واحد هندوانه در افراد چاق و دارای اضافه وزن منجر به هیچ تغییری در قند خون ناشتای افراد دیابتی نشده؛ یعنی تأثیر منفی نداشته است. هرچند که همچنان سفارش می شود که در مصرف هندوانه دقت شود.
ارتباط مصرف گیلاس با قندخون
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه و جامعه وزارت بهداشت، گیلاس یکی از میوه هایی است که مطالعات گسترده ای پیرامون خواص آن انجام شده است؛ چونکه منبع خیلی خوب پلی فنولی به نام انتوسیانین است. مصرف یک واحد از این میوه به مدت ۲۸ روز (فصل معین یعنی تابستان) به شکل تازه و نه با افزودن شکر و نه به شکل مربا یا کمپوت و یا خشک شده، منجر به کاهش قند خون ناشتا در افراد سالم شده است. پیشبینی می شود که افراد دیابتی هم تأثیر مثبت از مصرف یک واحد از این میوه به شکل تازه و در مدت ۲۸ روز بگیرند و بهتر است به آنها سفارش شود.
مصرف انبه
بر مبنای یک مطالعه که به تازگی روی جوانان سالم انجام گرفته، نشان داده شده است که مصرف انبه پس از یک وعده غذایی پرچرب می تواند به نگهداری قند خون پس از غذا در آستانه مطلوب کمک نماید. مطالعه مشابه روی افراد چاق و دارای اضافه وزن انجام شد که نشان داد مصرف انبه به مدت ۱۲ هفته تأثیر چندانی روی سطح قندخون ناشتای آنها ندارد.
منبع: آروما
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب