کلید مدیریت بهتر بیماری های کلیوی

کلید مدیریت بهتر بیماری های کلیوی

به گزارش آروما، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: رژیم غذایی هدفمند، به معنای انتخاب هوشمندانه مواد غذایی، کلید اصلی برای مدیریت بهتر بیماری های کلیوی است.


به گزارش آروما به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در مورد بهترین رژیم غذایی برای بیماری کلیوی، اظهار داشت: به قول انجمن تغذیه آمریکا، رژیم غذایی کلیوی معمولا برای اشخاصی که در مراحل پایانی بیماری مزمن کلیه و مرحله نهایی بیماری کلیوی هستند، سفارش می شود. متأسفانه هیچ درمان یا درمان دائمی برای نارسایی کلیه وجود ندارد و فقط راهبردهایی برای حفظ ثبات و سلامت فرد دچار بیماری کلیوی تا حد امکان، وجود دارد که یکی از این استراتژی ها پیروی از رژیم غذایی بیماری کلیوی است. وی ادامه داد: این رژیم غذایی، مصرف برخی مواد مغذی را محدود می کند تا میزان ضایعات موجود در خون آنها کاهش پیدا کند. به این علت که کلیه ها برای متعادل کردن نسبت های آب، نمک و سایر مواد معدنی (به نام الکترولیت ها) در خون مورد نیاز هستند. بنابراین، اختلال عملکرد کلیه می تواند منجر به سطوح غیر طبیعی مواد معدنی شود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در مورد رعایت برخی نکات تغذیه ای برای بهبود عملکرد کلیه بیماران کلیوی، بیان نمود: مصرف شیر و لبنیات (ماست، پنیر، دوغ، بستنی) را مجموعاً به یک سهم در روز محدود کنید. مصرف نمک را محدود کنید. از مصرف غذاهای شور بپرهیزید. غذاهایی مثل سوسیس و کالباس و همبرگر حاوی سدیم بالا هستند، مصرف آنها را به حداقل برسانید. دقت کنید که هیچ غذایی برای شما ممنوع نیست. آن چه که مهم می باشد مقدار غذاها است که باید مطابق برنامه غذایی تجویز شده توسط متخصصین تغذیه از آن استفاده کنید. وی افزود: تلاش کنید از غذاهای پر پتاسیم، روزانه بیشتر از یک مرتبه آن هم در مقادیر سفارش شده در برنامه غذایی خود استفاده نکنید. غذاهای پر پتاسیم عبارتند از، زردآلو، موز، خرما، انجیر، کیوی، هلو، پرتقال، شفتالو، آلو، کشمش، انواع لوبیا، چغندر، اسفناج، شلغم، عدس، لپه، تمام مغزهای گیاهی (مثل پسته و فندق و گردو) جعفری، سیب زمینی، کدو، گوجه فرنگی، سس گوجه، آب انار، آب آلو، آب گوجه فرنگی، شیر. اسماعیل زاده همینطور اظهار داشت: تلاش کنید غذاهای شور (مثل خیار شور و پنیر) را پیش از مصرف در آب بخوابانید و برای مدت ۱ دقیقه پیش از مصرف آنها را زیر شیر آب بگیرید. از مصرف نان های سبوس دار، بیسکویت سبوس دار و ماکارونی سبوس دار بپرهیزید و از انواع نان سفید استفاده کنید. مصرف حبوبات و مغزهای گیاهی (مثل پسته، بادام، گردو و…) را هم به دلیل داشتن فسفر بالا باید محدود کنید. وی اظهار داشت: تلاش کنید از مصرف چیپس، مغزهای گیاهی شور (مثل پسته شور و بادام شور)، زیتون شور، سس گوجه فرنگی، کنسرو حبوبات (مثل کنسرو لوبیا)، آبگوشت و غذاهای کنسروی که حاوی نمک بالا هستند، بپرهیزید. در صورتیکه با مصرف داروهای خود گرفتار یبوست شدید، حتما متخصص تغذیه را آگاه کنید. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیماران کلیوی به دلیل محدود شدن شیر و لبنیات در برنامه غذایی خود می توانند از شیر سویا یا ماست سویا استفاده کنند، اضافه کرد: برای تأمین پروتئین مورد نیاز خود تلاش کنید سویا را جایگزین گوشت کنید.

1403/09/07
18:34:19
0.0 / 5
12
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , حبوبات , خواب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور