قند فروکتوز در پیشرفت سرطان نقش دارد؟
آروما: قند معروف به فروکتوز می تواند نوعی سوخت برای سلول های سرطانی باشد و کاهش مصرف فروکتوز می تواند یکی از راه های مبارزه با این بیماری باشد.
به گزارش آروما به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، تحقیقات جدید نشان میدهد که فروکتوز با سایر قندها (مانند گلوکز) متفاوت است و به سلول های سرطانی کمک می نماید.
«گری پتی»، نویسنده ارشد این مطالعه و پروفسور ژنتیک و پزشکی در دانشگاه واشنگتن، اظهار داشت: «قندی مانند گلوکز در کل بدن پردازش می شود. اما فروکتوز فقط در دو مکان متابولیزه می شود: روده کوچک و کبد.»
آیا سلول های سرطانی می توانند تفاوت بین این دو نوع قند را تشخیص دهند؟
پتی در ادامه اضافه کرد: «انتظار اولیه ما این بود که سلول های تومور، فروکتوز را درست مانند گلوکز متابولیزه کنند و مستقیماً از اتم های آن برای ساخت اجزای سلولی جدید مانند DNA بهره گیرند.»
اما این انتظار ناصحیح بود.
پتی توضیح داد: «تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی در سطح مولکولی نشان داد که سلول های تومور نمی توانند به آسانی از فروکتوز به عنوان یک ماده مغذی استفاده کنند، برای اینکه ماشین های بیوشیمیایی مناسبی را بیان نمی کنند.»
با این حال، هنگامی که فروکتوز به کبد راه پیدا می کند، آن اندام قند را به لیپیدهای به نام لیزوفسفاتیدیل کولین (LPC) تبدیل می کند.
محققان دریافتند سلول های سرطانی عاشق استفاده از LPC های موجود در محیط خود هستند.
پتی اظهار داشت: «LPCها منحصر به فرد هستند. آنها ممکنست مؤثرترین و کارآمدترین راه را برای پشتیبانی از رشد تومور عرضه کنند.»
در قسمتی از تحقیقات، تیم پتی به حیوانات حامل تومور، رژیم غذایی حاوی فروکتوز بالا داد.
پتی اظهار داشت: «ما از دیدن تأثیر آن شگفت زده شدیم. در بعضی موارد، سرعت رشد تومورها دو برابر یا حتی بیشتر شد. خوردن مقدار زیادی فروکتوز به وضوح برای پیشرفت این تومورها بسیار بد بود.»
آیا افزایش شربت ذرت با فروکتوز بالا می تواند موجب افزایش نرخ سرطان شود؟
تحقیقات جدید نمی تواند به این پرسش پاسخ دهد، اما مطالعات آینده امکان دارد.
منبع: آروما
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب