شایع ترین کمبود ویتامین ها در کودکان

شایع ترین کمبود ویتامین ها در کودکان

به گزارش آروما، متخصص سلامت خردسالان اظهار داشت: در خردسالان زیر دو سال کمبود ویتامین آ، د، آهن و روی دیده می شود.


به گزارش آروما به نقل از مهر، ناصر کلانتری دبیر اجرائی بیستمین کنگره ملی تغذیه خردسالان و نوجوانان با اشاره به برگزاری این رویداد در ایام ۲۶ لغایت ۲۸ دی ماه در تالار امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان داشت: انجمن علمی تغذیه خردسالان ایران سالانه کنگره تغذیه خردسالان ایران را برگزار می نماید. بررسی و تبیین شایع ترین معضلات تغذیه ای خردسالان کشور، دلیلهای مشکلات و ارائه آخرین یافته های علمی حل این معضلات هدف اصلی این کنگره ها است که با حضور متخصصین مرتبط شامل حوزه های اطفال و متخصصین تغذیه انجام می شود. وی افزود: این نوعی بازآموزی و آموزش برای گروه هایی است که در تغذیه و سلامت خردسالان دخالت دارند؛ افراد با شرکت در این کنگره با آخرین یافته های روز آشنا می شوند تا بتوانند مشکلات مربوط به خردسالان را کاهش دهند. کلانتری مطرح کرد: زیربنای توسعه جامعه، توسعه انسانی آنست، انسان توسعه یافته، انسانی است که سالم و آموزش پذیر باشد، سالهای تحصیلی بالایی داشته باشد و بتواند نقش مؤثری در گسترش حیطه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از قبیل خدمات، صنعت، کشاورزی و … داشته به نحوی که سبب افزایش درآمد ملی سرانه شود، باشد. یادآوری می کنم که زیر بنای این توسعه یافتگی مبتنی بر آموزش، تغذیه و سلامت انسان است. دبیر اجرائی بیستمین کنگره ملی تغذیه خردسالان و نوجوانان با اعلان اینکه زیربنای سلامت هر انسان، شرایط تغذیه ای است، اضافه کرد: توانمندی های انسان به تغذیه او بستگی دارد؛ با تغذیه صحیح، آموزش مناسب می شود و فرد توسعه می یابد به همین دلیل این کنگره ها برای برطرف نمودن نقیصه تغذیه ای خردسالان است. این متخصص سلامت خردسالان درباره ی شایع ترین کمبود ویتامین ها در خردسالان اظهار داشت: شایع ترین کمبودهای ویتامین در گروههای سنی متفاوت است؛ در خردسالان زیر دو سال کمبود ویتامین آ، د، آهن و روی دیده می شود که بسیار برای رشد کودک و به خصوص تکامل سیستم عصبی کودک مهم است. کلانتری بیان کرد: زیربنای توسعه جامعه، توسعه انسانی آنست، انسان توسعه یافته، انسانی است که سالم و آموزش پذیر باشد، سالهای تحصیلی بالایی داشته باشد و بتواند نقش مؤثری در گسترش حیطه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از قبیل خدمات، صنعت، کشاورزی و … داشته به نحوی که سبب افزایش درآمد ملی سرانه شود، باشد. یادآوری می کنم که زیر بنای این توسعه یافتگی مبتنی بر آموزش، تغذیه و سلامت انسان است. دبیر اجرائی بیستمین کنگره ملی تغذیه خردسالان و نوجوانان با اعلان اینکه زیربنای سلامت هر انسان، شرایط تغذیه ای است، اظهار داشت: توانمندی های انسان به تغذیه او بستگی دارد؛ با تغذیه صحیح، آموزش مناسب می شود و فرد توسعه می یابد به همین دلیل این کنگره ها برای برطرف نمودن نقیصه تغذیه ای خردسالان است. کلانتری اشاره کرد: باید بتوان با تغذیه مناسب و جبران کمبود ویتامین ها، ابتلاء به بیماری را در خردسالان کاهش داد؛ در خردسالان بالای دو سال حتی با وجود تغذیه مناسب، سفارش به مکمل یاری با ویتامین (د) را داریم، برای اینکه منابع غذایی فقط ۵ تا ۷ درصد ویتامین (د) را فراهم می کنند. وی اظهار داشت: باتوجه به آلودگی هوا، شهرنشینی و مسائل لایه اوزون، سرطان زا بودن اشعه تابش خورشید، تامین ویتامین (د) با بهره گیری از نور خورشید دیگر سفارش نمی شود و به همین علت اصرار داریم به هر کودکی ویتامین (د) را بوسیله مکمل یاری برسانیم. کلانتری اذعان کرد: مساله (زینک) روی را در گروههای سنی بالاتر یعنی از ۷ تا ۱۰ و از ۱۰ تا ۱۹ سالگی داریم که گرفتار کمبود دریافت آهن و روی همین طور ویتامین (د) هستند. که در مدارس برنامه مکمل یاری آهن را داریم اما روی (زینک) هم باید توسط منابع حیوانی و دانه های روغنی و تعدادی از منابع گیاهی کسب شود. وی به عوامل عمده کمبود ویتامین ها اشاره و عنوان کرد: درباره ی ویتامین (د) جهان مبتلا به اختلال است که باید غذاها را با ویتامین (د) غنی سازی یا بوسیله مکمل کمبود را جبران نماییم. برای خردسالان زیر دو سال روزانه ۴۰۰ واحد ویتامین (د) و برای خردسالان بالای دو سال تا ۱۲ سال ۶۰۰ تا ۸۰۰ واحد روزانه، همین طور برای بقیه گروههای سنی ۵۰ هزار واحد ویتامین (د) بصورت ماهانه، برای افراد بالای ۶۰ سال ماهانه دو نوبت ویتامین (د) ۵۰ هزار واحدی سفارش می شود. وی افزود: دلیل عمده کمبود ویتامین های آ، آهن و روی، در دریافت ناکافی غذای سالم و مفید مورد توجه است، استفاده از مواد غذایی غیرمفید که عمدتا حاوی قند و چربی هستند، برای خردسالان مناسب نیستند. دبیر اجرائی بیستمین کنگره ملی تغذیه خردسالان و نوجوانان درباره ی بحران اقتصادی و تأثیر آن در افزایش قیمت کالاهای خوراکی و خطرات سو تغذیه خردسالان و نوجوانان نیز اظهار داشت: وقتی خانواده گرفتار شرایط بد اقتصادی می شود ناامنی غذایی رخ می دهد که تأثیر منفی دارد. باید با بهره گیری از سیاست های کاربردی در حوزه اشتغالزایی این بحران ها را بکاهیم. کلانتری با اعلان اینکه بخش عمده ای از این بحران ها به سبب تحریم ها است اضافه کرد: سو مدیریت و سیاست های نه چندان درست توسعه ای نیز از دیگر عوامل است. اما در حیطه پزشکی و سلامت کودکان، باید خانواده را با آموزش مناسب از منابع غذایی بهتر آگاه نماییم. وی اشاره کرد: آموزش مدیریت منابع اندک خانواده و سوق دادن این منابع به سوی خرید مواد غذایی سالم با ارزش غذایی بالا دراین خصوص کمک کننده است که باید این آموزش ها در میان خانواده ها گسترش پیدا کند. این متخصص بیماریهای خردسالان بیان کرد: سو تغذیه در ابتدا به صورت کم وزنی خودرا نشان میدهد با طولانی شدن آن، خردسالان گرفتار کوتاه قدی تغذیه ای می شوند و از نظر تکامل روانی، رفتاری مبتلا به اختلال خواهند شد.


منبع:

1403/10/18
09:44:36
0.0 / 5
26
تگهای خبر: آموزش , ارز , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور