سبزیجات خودرا با صوت ضدعفونی كنید

سبزیجات خودرا با صوت ضدعفونی كنید

آروما: خراسان رضوی با وجود تمیزکردن سبزیجات توسط مصرف کنندگان و فروشندگان باقیمانده باکتری روی برگ های سبزیجات می تواند گاهی اوقات موجب مسمومیت غذایی شود. نتایج تحقیق جدید نشان میدهد که آب القاء شده با حباب های صوتی و میکروسکوپی هوا، ممکنست کابوس دوری افراد از میز سالاد را از بین ببرد.


به نقل از نیوز، پژوهشگران دانشگاه ساوت همپتون ایالات متحده می گویند: این روش علاوه بر ساخت تمیزکننده سبزیجات (برای سالاد) ممکنست موجب کاهش ضایعات موادغذایی و مقابله با مشکل مقاومت ضدمیکروبی شود.
درحالی که خوردن منظم سالاد، میوه و سبزیجات برای حفظ سبک زندگی سالم مهم هستند اما این محصولات سبز بسیار حساس به آلودگی باکتری های مضر نیز می باشند و علت آن نیز مسیر تولید تا دسترسی مصرف کننده است.
تعداد کمی از افراد سبزیجات آب پز مصرف می کنند، بدین سبب شست وشو آخرین دفاع بین میکروب ها و معده شمرده می شود. پژوهشگران معقدند که شستن محصولات با صابون یا مواد ضدعفونی کننده نیز ایده خوبی نیست.
اما آب به تنهایی حذف کلیه باکتری ها را ضمانت نمی کند. باتوجه به این نکته، گروه تحقیقاتی اهتمام کردند، برگ اسفناج را با بهره گیری از جریان های صوتی آب تمیز کنند سپس نتایج را با سایر برگ های اسفناج که فقط با آب شسته شده بودند، مورد مقایسه قرار دادند.
محقق این تحقیق، پروفسور تیموتی لیتون اظهار نمود: «جریان آب، حباب های میکروسکوپی و امواج صوتی را به پایین برگ منتقل می کند. در آنجا میدان صدا در سطح برگ ها و درون شکاف های برگ پژواک به وجود می آورد و حباب ها را به سمت برگ و به داخل شکاف ها می کشاند. میدان صدا همین طور موجب می شود که دیوارحباب ها خیلی سریع مواج شوند و به ماشین آلات میکروسکوپی «اسکراب (تمیزکننده)» تبدیل شوند. دیواره مواج حباب موجب می شود که جریان های شدیدی در آب اطراف حباب حرکت کرده و میکروب ها را از روی برگ حذف نمایند. باکتری ها، بیوفیلم ها (زیست لایه، مجموعه ای از یک یا چند نوع میکروارگانیسم) و خود حباب ها بعد از شست وشو، برگ را تمیز و عاری از بقایای آلوده می کنند.
نتایج نشان داد که برگ های اسفناج که فقط با آب اولتراسونیک فقط به مدت دو دقیقه تمیز شدند، «بار میکروبی» بسیار کمتری را در مقایسه با برگ های شسته شده با آب معمولی نشان دادند. نکته مهم، آب اولتراسونیک به اسفناج لطمه نرساند و حتی بنظر می رسد که ماندگاری را افزایش داد.
نتایج این تحقیق در نشریه Ultrasound in Medicine and Biology انتشار یافته است.




منبع:

1399/12/17
13:49:47
0.0 / 5
1366
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , سبزیجات , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور