محققان می گویند؛
شیرمادر از نوزاد در مقابل مبتلا شدن به آلرژی ها محافظت می کند
به گزارش آروما، یک مطالعه جدید نشان داده است مولکول های کوچکی که در شیر مادر یافت می شود امکان دارد احتمال ابتلای نوزادان به شرایط آلرژیک مانند درماتیت آتوپیک و آلرژی های غذایی را کم کند.
به گزارش آروما به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، اعتقاد بر اینست نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند نسبت به نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند، از شرایط آلرژیک کمتری مانند اگزما و آلرژی های غذایی رنج می برند. هنوز علت آن به خوبی درک نشده است.
اکنون، یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا نشان داده است که مولکول های کوچکی که در شیر مادر یافت می شود، امکان دارد احتمال ابتلای نوزادان به شرایط آلرژیک مانند درماتیت آتوپیک و آلرژی های غذایی را کم کند.
شرایط آتوپیک، مانند آلرژی های غذایی، آسم و یک بیماری پوستی به نام درماتیت آتوپیک تقریبا در یک سوم کودکان در نتیجه فعال شدن نامناسب سیستم ایمنی بدن در رویارویی با محیط رخ می دهد.
دکتر «استیون هیکس»، سرپرست تیم تحقیق، می گوید: «شیرخوارانی که بیشتر از سه ماه با شیر مادر تغذیه می شوند امکان دارد خطر کمتری برای ابتلاء به این مشکلات داشته باشند، اما ما به صورت کامل بیولوژی پشت این رابطه را نمی دانیم.»
تحقیقات هیکس بر رابطه بین محیط، زیست شناسی و رشد عصبی و رشد در کودکان متمرکز است. مطالعات قبلی او نشان داده است که چطور می توان از «میکرو ریبونوکلئیک اسیدها» (miRNAs)، مولکول های کوچکی که می توانند بیان ژن را در سرتاسر بدن تنظیم کنند، برای تشخیص بیماری های خاص مانند ضربه مغزی یا اوتیسم استفاده نمود.
هیکس می گوید: «نزدیک به ۱۰۰۰ نوع مختلف miRNA در شیر مادر انسان وجود دارد و ترکیب آن به علت خصوصیت های مادر مانند وزن، رژیم غذایی و ژنتیک متفاوت می باشد. بر مبنای تحقیقات قبلی که ارتباط بین این miRNA ها و برخی شرایط آلرژیک را نشان می دهد، فرض کردیم که چهار مورد از این miRNA ها می توانند اثر محافظتی در مقابل آلرژی های نوزادان داشته باشند.»
محققان ۱۶۳ مادر را که قصد داشتند حداقل به مدت ۴ ماه به نوزادشان شیر دهند و نوزادان آنها از بدو تولد تا ۱۲ ماهگی را دنبال کردند. آنها مدت زمان شیردهی هر نوزاد را ردیابی کردند و ترکیب miRNA شیر مادر هر مادر را در طول دوره شیردهی (۰، ۴ و ۱۶ هفته) اندازه گرفتند. این تیم میزان برخی miRNA های مصرف شده توسط نوزادان را بر مبنای الگوهای گزارش شده شیردهی و غلظت miRNA های خاص در نمونه های شیر مادر محاسبه کردند. محققان در طول مطالعه، نوزادان را از نظر درماتیت آتوپیک، آلرژی غذایی و خس خس سینه ارزیابی کردند.
از نوزادان مورد مطالعه، ۴۱ نفر (۲۵%) گرفتار درماتیت آتوپیک، ۳۳ نفر (۲۰%) آلرژی غذایی و ۱۰ نوزاد (۶%) خس سینه داشتند.
نوزادانی که آتوپی نداشتند به صورت متوسط مقادیر بیشتری miR-۳۷۵ در شیر مادرشان نسبت به نوزادانی که آتوپی داشتند مصرف کردند. محققان همینطور دریافتند که سطح این miRNA در طول دوره شیردهی افزایش پیدا کرده و مادرانی که شاخص توده بدنی کمتری دارند، غلظت miR-۳۷۵ بالاتری دارند.
هیکس اظهار داشت: «این حقیقت که میزان miR-۳۷۵ در طول دوره شیردهی افزایش پیدا کرده است، امکان دارد توضیح دهد که چرا تغذیه مداوم با شیر مادر با کاهش آتوپی در بعضی مطالعات مرتبط بوده است.»
وی تصریح کرد که بیشترین افزایش miR-۳۷۵ در ماه اول بعد از تولد اتفاق افتاد، اما روند صعودی بین ماه های اول تا چهارم ادامه داشت. برخلاف شیر خشک، که حاوی miRNA های انسانی نیست، miR-۳۷۵ در بیشتر از ۹۹ درصد نمونه های شیر انسان وجود دارد و کمتر از ۱ درصد از کل miRNA های موجود در شیر مادر را تشکیل می دهد.
به گفته هیکس، یافته های این مطالعه می تواند به مداخلات جدیدی جهت کمک به پیشگیری از ابتلای نوزادان به آلرژی منجر شود.
منبع: آروما
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب