در همایش روز جهانی غذا مطرح شد؛

۴۰ درصد کودکان زیر ۵ سال توسط غذا بیمار می شوند

۴۰ درصد کودکان زیر ۵ سال توسط غذا بیمار می شوند

به گزارش آروما، مدیرکل اداره فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، بر اهمیت ایمنی غذا و سلامت انسان ها تاکید نمود.


به گزارش آروما به نقل از مهر، فرامرز خدائیان چگنی، در همایش روز جهانی ایمنی غذایی، اظهار داشت: روزانه ۸۲۰ میلیون نفر در جهان با گرسنگی به خواب می روند. بیشتر از یک میلیارد نفر کمبود ویتامین D و بیشتر از ۴ میلیارد نفر کمبود آهن دارند. حدود ۲۲ درصد از کودکان زیر ۵ سال به علت فقر غذایی گرفتار کوتاه قدی هستند. وی ادامه داد: تخمین زده می شود در سال ۲۰۵۰ میلادی جمعیت جهان به بیشتر از ۹ میلیارد نفر می رسد و اگر بخواهیم غذای ۵۰ سال آینده را تأمین نماییم بایستی غذایی به اندازه ۱۰ هزار سال قبل تولید نماییم و این نشان داده است که در عصر جدید، چالش جدی برای تأمین و امنیت غذایی داریم. امنیت غذایی در ارزش های بنیادی ما جایگاه ویژه دارد و سازمان ملل متحد هم سال ۲۰۰۴ در بیشتر از ۱۶۰ کشور اعلام نمود که غذا دیگر کالا نیست، بلکه حقوق است. امنیت غذایی یعنی غذا به اندازه کافی در دسترس، ایمن و مغذی باشد. یکی از ارکان یک حکمرانی خوب در کشورها تأمین غذا است. یکی از ارکان اساسی امنیت غذا، ایمنی غذا است که اگر ایمن نباشد ما ایمن زندگی نمی نماییم. مدیرکل اداره فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: ایمنی غذا در سلامت نقش دارد و باید سلامت آن تأمین شود. شعار سال جاری روز جهانی ایمنی غذا «معیارهای غذایی می توانند نجات بخش جان ها باشند» است. برای تعریف معیار امنیت غذایی باید زحمت بکشیم چونکه بیشتر از ۲۰۰ بیماری از راه غذا به انسان منتقل می شود و سالانه بیشتر از ۶۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان به علت غذا بیمار می شوند و مرگ و میر حاصل از بیماری غذایی ۴۲۰ هزار مورد است و بیشتر از ۴۰ درصد جمعیت کودکان زیر ۵ سال (۹ درصد جمعیت جهان) توسط غذا بیمار می شوند. خدائیان اظهار نمود: هزینه ای که کشورهای کم درآمد و یا با درآمد متوسط برای ایمنی غذا می کنند بیشتر از یکصد میلیارد دلار است و باید در مورد معیارها تلاش و تلاش نماییم. سازمان غذا و دارو سال قبل سال خوبی از لحاظ تعیین ضوابط ایمنی غذایی داشت که کم سابقه بود. برای نخستین بار تمام سمومی که در کشور به ثبت رسید و یا سمومی که برای کالاهای استراتژیک استفاده می شد، تعیین حد شدند و بیشتر از ۱۷ هزار mrl تعیین و تدوین و به سازمان های مربوطه ابلاغ گردید. سال قبل ضوابط برخی شاخص ها در غذاهای کودکان همچون شیرخشک بازبینی شد. وی ادامه داد: ۶ کالای استراتژیک مانند برنج، چای، گندم و…، در حوزه مصرف غذای انسان داریم که از مبادی ورودی توسط معاونت های غذا و دارو رصد، پایش و نظارت می شوند؛ در حالیکه در مورد سایر محصولات مسئولین فنی همکار ما نظارت می کنند؛ اما برای کالاهای استراتژیک راسا ورود کرده ایم. میانگین زمان نمونه برداری و صدور مجوز ترخیص این محصولات سال قبل بعضاً بالای یک ماه بود اما حالا این مدت به کمتر از یک روز رسیده است. از طرفی در مبادی ورود محصولات رخداد تراریختگی را هم بررسی می نماییم. مجوز ترخیص کالای اساسی در سال قبل تعداد ۷۰۳۸ مورد بود. وی افزود: یکی از وظایف ما پایش سموم کشاورزی، آفت کش ها و فلزات سنگین است و در سال قبل ۲۵ مورد از این فرآورده ها را به لحاظ آفت کش بررسی کردیم که ۶۴۰۰ نمونه در کل کشور برداشته شد. برنامه عملیاتی خوبی اجرا می شود که یکی از کارها مدیریت بیماری های غیرواگیر است. در دهه ۸۰ اسیدهای چرب ترانس که برای انسان ایجاد مشکل می کند ۴۵ درصد بود که هم اکنون به زیر ۲ درصد رسیده است. خدائیان اظهار داشت: در زمینه نظارت هم در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰ هزار مورد بازرسی مواد غذایی و در سال ۱۴۰۱ حدود ۵۴ هزار مورد بازرسی داشتیم.


منبع:

1402/03/24
12:02:04
0.0 / 5
514
تگهای خبر: ارز , بیماری , تولید , چای
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور