پزشك و متخصص طب ایرانی عنوان كرد

راهکارهای طب سنتی برای پیشگیری و رفع گرمازدگی

راهکارهای طب سنتی برای پیشگیری و رفع گرمازدگی

به گزارش آروما، پزشک و متخصص طب ایرانی ضمن اشاره به این که در گرم ترین روزهای سال قرار داریم، تدابیر طب ایرانی در مورد پیشگیری و رفع گرمازدگی را شرح داد.


به گزارش آروما به نقل از ایسنا، دکتر مهشید چایچی با اشاره به این که در گرم ترین روزهای سال قرار داریم و امکان دارد افراد گرفتار گرمازدگی شوند، تصریح کرد: بهتر است تا جای ممکن کودکان، زنان باردار، سالمندان و افراد دارای بیماری های خاص در ساعات اوج گرما از منزل بیرون نیایند و در صورت لزوم از وسایل نقلیه دارای تهویه مناسب و کلاه نقاب دار استفاده و تلاش کنند بیشتر از محل های سایه تردد کنند.
وی با اشاره به برخی علایم گرمازدگی همچون ضعف شدید و خستگی، سردرد، استفراغ و حالت تهوع، رنگ پریدگی، بالا رفتن دمای بدن، کاهش فشار خون، افزایش ضربان قلب و...، اظهار داشت: شایع ترین علایم گرمازدگی سردرد است که گاهی با تشنگی شدید، خشکی دهان و چشم و گاهی با حالت تهوع و سنگینی سر همراه می شود و حتی امکان دارد در اثر کم آبی شدید فرد مبتلا به اختلال حواس شود.
کارشناس دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، افزود: در حالت گرمازدگی بدن نمی تواند گرمای اضافی خویش را دفع کند، در نتیجه دمای بدن بیشتر می شود که می تواند سبب صدمه به سایر اندام های بدن شود و شایع ترین علامت آن سر درد است که گاهی با تشنگی شدید، خشکی دهان و چشم و گاهی هم با حالت تهوع و سنگینی سر همراه می باشد.
چایچی تصریح کرد: در این حالت از گرفتن دوش آب خیلی سرد به سبب ایجاد شوک ناگهانی و قرار گرفتن در معرض باد مستقیم کولر خودداری کنید. همینطور از نوشیدن مایعات بسیار سرد پرهیز کنید، فرد گرما زده بایستی در فضای سرد قرار گیرد تا به تدریج و آهسته بدن خویش را خنک کند و کم کم مایعات خنک بنوشد تا گرفتار معده درد نشود.
وی ادامه داد: در برخورد با فرد گرمازده پاهای او را بالاتر از سطح بدن قرار داده و لباس های وی را کم کنید. ماساژ دادن گونه ها، پیشانی و پشت گوش ها با روغن بنفشه و بادام هم به پیشگیری و رفع گرمازدگی کمک می نماید. همینطور اسپری کردن گلاب بر سر، صورت و جلوی گردن یا گذاشتن پارچه آغشته به گلاب بر روی سر در رفع گرمازدگی موثر است.
این کارشناس دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، افزود: در گرمای شدید و در حالت گرمازدگی میتوان از دوغ و شربت های گلاب، سکنجبین، بیدمشک با افزودن مقداری گلاب، خاکشیر، تخم شربتی، تخم خرفه و آب لیمو ترش تازه استفاده نمود. همینطور میتوان سکنجبین را با تخم کاسنی مخلوط کرده و کمی گلاب به آن اضافه کرد؛ البته خانم های آبستن باید در مصرف تخمه های لعاب دار احتیاط کنند.
بنابراعلام روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، این پزشک و متخصص طب ایرانی در خاتمه با تکیه بر این که در فصل گرما نباید از خوراکی های سنگین و خیلی چرب و شیرین استفاده نمائیم، اظهار نمود: بهتر است در این فصل بیشتر از سوپ ها و غذاهای آبکی استفاده نمائیم.




منبع:

1402/05/14
08:22:59
0.0 / 5
350
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , چای
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور