تغذیه روزه اولی ها چگونه باشد

تغذیه روزه اولی ها چگونه باشد

به گزارش آروما، مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه وصنایع غذایی کشور، با تکیه بر توجه به نیازهای تغذیه ای کودکان و نوجوانان به بیان سفارش ها و نکات کلیدی تغذیه ای برای روزه اولی ها پرداخت.


به گزارش آروما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مینا کاویانی اظهار داشت: بر مبنای تعالیم دین اسلام، اشخاصی که به سن تکلیف رسیده اند و توان جسمی کافی دارند یعنی دارای وزن و قد متناسب با سن خود هستند باید روزه کامل بگیرند اما این دختران و پسران با عنایت به این که در سنین رشد و نمو هستند، نیازهای تغذیه ای خاصی دارند ازاین رو توجه به تأمین نیازهای تغذیه ای و حفظ سلامت آنها در طول روزه داری از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. وی ادامه داد: در هنگام روزه داری، تعداد وعده ها و میان وعده های غذایی کاسته می شود، ازاین رو برنامه غذایی کودکان و نوجوانان بخصوص روزه اولی ها، باید بگونه ای باشد که تمام نیازهای تغذیه ای آنها در وعده های سحر، افطار و در صورت ضرورت شام برآورده شود. مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه ضمن اشاره به ضرورت توجه به وضعیت رشد جسمانی روزه داران (جثه، وزن و قد) متناسب با سن آنها، اظهار داشت: اشخاصی که به سن تکلیف رسیده اند و توان جسمی کافی دارند، به بیانی دیگر وزن و قد متناسب با سن خویش را دارند، بر مبنای تکلیف دینی باید روزه کامل بگیرند.
وی، مشورت با پزشک مربوطه و متخصص تغذیه را برای تعیین وضعیت رشد و تغذیه روزه اولی ها و نوجوانان کمک کننده برشمرد و خاطرنشان کرد: با عنایت به این که نوجوانان وظیفه مهم درس خواندن را برعهده دارند، نوع و مقدار تغذیه آنان در طول روزه داری می تواند تاثیر گذار باشد.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه در قسمت دیگری از سخنان خود به بیان نکاتی مهم برای روزه داری نوجوانان پرداخت.
وی برای تأمین انرژی کافی به نوجوانان سفارش کرد: علاوه بر استفاده از منابع تأمین کننده انرژی شامل انواع نان و غلات، تا حد امکان مواد غذایی مانند خرما، انواع مغزها (گردو، بادام و…) را هم به صورت متعادل در وعده های سحر و افطار خود مصرف کنند.
کاویانی ضمن اشاره به ضرورت تأمین پروتئین کافی به منظور رشد کودکان و نوجوانان در طول روزه داری سفارش کرد که منابع پروتئینی باکیفیت بالا مانند انواع گوشت قرمز و سفید و تخم مرغ و هم غذاهای گیاهی ترکیبی غلات و حبوبات (مانند عدس پلو و لوبیا پلو) در برنامه غذایی آنان گنجانده شود.
وی اضافه کرد: به منظور تأمین مواد غذایی مورد نیاز سلامت استخوان ها و دندان ها حتما از گروه شیر و جانشین های کم چرب آن در وعده های سحر و افطار مصرف شود.
این کارشناس تغذیه با تکیه بر ضرورت تأمین نیازهای تغذیه ای کودکان و نوجوانان اظهار داشت: با عنایت به حجم کوچک معده نوجوانان نسبت به بزرگسالان باید تا حد امکان تعداد وعده های غذایی آنان را افزایش دهید.
به گفته وی، برای نمونه میتوان برای نوجوان یک وعده افطار سبک، سپس یک وعده شام کامل درنظر گرفت همینطور سفارش کرد که با نوشیدن آب کافی و تأمین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز، مواد مغذی و فیبر غذایی کافی (با مصرف سبزی ها و میوه های تازه)، نیازهای تغذیه ای نوجوانان برآورده شود.
کاویانی برای جلوگیری از افت قند خون و افزایش یادگیری در نوجوانان روزه دار به آنان سفارش کرد: از مصرف مواد حاوی قندهای ساده مثل انواع شیرینی ها، زولبیا و بامیه بخصوص در وعده سحر خودداری کنید و تا حد امکان درس خواندن و یادگیری را در ساعات ابتدایی روز انجام دهید.
وی در خاتمه با تکیه بر رعایت اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی این گروه سنی در ماه رمضان تصریح کرد: با گنجاندن مواد غذایی تمام گروههای مغذی (شامل نان و غلات، سبزی ها و میوه ها، گوشت و چاشنی های آن، حبوبات و شیر و فرآورده های کم چرب) و رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی میتوان نیازهای تغذیه ای کودکان و نوجوانان بخصوص روزه اولی ها را تأمین کرد.


منبع:

1403/12/18
13:56:51
0.0 / 5
60
تگهای خبر: آموزش , انرژی , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور

آروما: تجربه‌ای لوکس از طعم‌ها و عطرهای بی‌نظیر