بهترین نان از دیدگاه طب ایرانی

بهترین نان از دیدگاه طب ایرانی

به گزارش آروما، عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی اظهار داشت: از دیدگاه طب سنتی ایران، نان سالم باید خاصیت های خاصی داشته باشد تا به حفظ تندرستی کمک نماید.


به گزارش آروما به نقل از وبدا، محدثه کمالی، با اعلان اینکه نان به عنوان یکی از اصلی ترین منابع غذایی در فرهنگ ایرانی با اهمیت ویژه ای است، اشاره کرد: بهتر است نان از آرد کامل و سبوس دار تهیه شود. سبوس گندم، لایه بیرونی و سخت دانه گندم است و نان باید از آرد کامل تهیه شود که شامل تمام اجزای دانه گندم باشد و این نوع آرد سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. وی، نان گندم کامل را سرشار از فیبر دانست و اضافه کرد: وجود فیبر در نان به بهبود هضم و احساس سیری کمک می نماید، در صورتیکه نان سفید، فیبر کمتری دارد و ممکنست منجر به یبوست شود. نان گندم کامل دارای شاخص گلیسمی ‎پایین تری ‎است که به کنترل قند خون کمک می نماید، در صورتیکه نان سفید ممکنست موجب افزایش سریع قند خون شود.
این متخصص طب ایرانی اشاره کرد: نان گندم کامل دارای ویتامین ها و مواد معدنی بیشتری است مانند کلسیم و منیزیم که به حفظ سلامت استخوان ها کمک می کنند، در صورتیکه نان سفید بیشتر نشاسته است. از طرف دیگر فیبر موجود در نان گندم کامل به سلامت دستگاه گوارش کمک کرده و می تواند جذب مواد مغذی را بهبود بخشد، این ترکیبات مغذی به تقویت استخوان ها و پیش گیری از بیماری هایی مانند پوکی استخوان کمک می کنند.
به گفته کمالی، سبوس موجود در آرد کامل به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کرده، یبوست را برطرف می کند و احساس سیری را بیشتر می کند و می تواند به کنترل وزن کمک نماید.
عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباب مصرف منظم آرد کامل اظهار داشت: مصرف منظم آرد کامل می تواند خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی، سرطان روده بزرگ و دیابت و پوکی استخوان را کم کند.
وی تصریح کرد: بهتر است نان تازه باشد، نان تازه بهترین گزینه برای مصرف است، برای اینکه ارزش غذایی بالاتری دارد و حاوی رطوبت کافی است. همین طور روش پخت نان بر سلامت آن اثر دارد و نان هایی که در تنورهای سنتی پخته می شوند، به طور معمول طعم و عطر بسیار بهتری نسبت به نان های صنعتی دارند.
کمالی از نان سنگگ به عنوان یکی از بهترین انواع نان یاد کرد و اظهار داشت: این نان حاوی فیبر، پروتئین و آهن زیادی است و به سبب پخت بر روی سنگ داغ، طعم خوبی نیز دارد. بااینکه نان لواش نیز محبوب است، اما باید با احتیاط مصرف شود برای اینکه ممکنست هضم آن برای برخی افراد دشوار باشد.
وی سفارش کرد: افرادی که مشکلات گوارشی دارند یا به فیبر بیشتری نیاز دارند، بهتر است نان لواش را با احتیاط مصرف کرده و آنرا با دیگر منابع غذایی غنی از فیبر ترکیب کنند. این افراد بهتر است نان را به قطعات کوچک تقسیم کرده و به خوبی بجوند تا هضم آن آسان تر شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در آخر تصریح کرد: افراد برای حفظ سلامتی خود، از نان های سبوس دار و تازه استفاده و از مصرف نان های سفید و سوخته اجتناب کنند. با این رویکرد نه فقط تغذیه ای سالم خواهند داشت بلکه به حفظ تندرستی خود نیز کمک می کنند.


منبع:

1404/02/04
12:01:34
0.0 / 5
35
تگهای خبر: ارز , بیماری , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴

aroma لینک دوستان آروما

آروما AromaStore

aroma تگهای آروما

aromastore.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آروما محفوظ است

Aroma آروما

فروشگاه آروما استور

آروما: تجربه‌ای لوکس از طعم‌ها و عطرهای بی‌نظیر